Gündem Kış fırtına gibi geldi!

Kış fırtına gibi geldi!

20.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yerini fırtına ve soğuğa bırakırken, birçok kentte sezonun ilk karı da düştü.

Kış fırtına gibi geldi

İşte yurttan kara kış manzaraları… 

Haberin Devamı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası Şile Ağva Merkez Mahallesi'nde bulunan Yeşilçay Deresi taştı. Dere suyunun aniden yükselmesiyle taşkın yaşandı. Yaşanan taşkın sonrası dere bölgesi sular altında kalırken, bölgedeki restoran ve kafelerde hasar meydana geldi. 

Şile'de incelemede bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "İhbar sayıları mükerrer olmakla birlikte İstanbul genelinde su basan ev ve iş yeri sayısı 210 civarında" dedi. 

■ Ankara’da bazı ilçelerde araçların ve çatıların üzerleri karla kaplandı. 

■ Yalova’da Esenköy beldesinde limanda bağlı yat, yelkenli ve balıkçı tekneleri ya battı ya da parçalandı. Çınarcık’ta da balıkçı barınakları yıkıldı. 

■ Bursa’nın Kestel ilçesinde sağanak nedeniyle istinat duvarı çöktü. Duvarın çökmesine bağlı olarak yolun bir kısmı kayınca, park halindeki dört araç oluşan çukura düştü. 

Haberin Devamı

■ Uludağ’da kar kalınlığı 52 santimetreye ulaştı. 

■ Bartın’da hızı saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına, bu yıl hizmete açılan Çeşmi Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda hasara neden oldu. Yurt binasının dış cephesinde bulunan yalıtım malzemeleri duvardan ayrılıp savruldu. Yurdun çatısının yanı sıra bina içerisindeki klimalar, ve camlarda da büyük hasar meydana geldi. Amasra ilçesinde de bir kafenin çatısı uçtu. 

■ Diyarbakır’ın Hani ilçesinde evine gitmek isteyen Behçet Avcı 45), taşan eski Su Değirmeni deresine kapılıp sürüklendi. Hastaneye kaldırılan Avcı kurtarılamadı. 

Sıcaklıklar yükseliyor

Soğuk havanın yeni haftayla birlikte etkisini yitirmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bugünden itibaren tüm yurtta hava sıcaklıkları artmaya başlayacak. İstanbul’da yağışın bir gün daha süreceği tahmin edilirken, sıcaklıklar 4-5 derece yükselecek.

Dev dalgalar balıkçıları yutuyordu

İstanbul’da şiddetli yağış ve fırtınanın en çok etkilediği ilçelerden biri de Sarıyer’di. Dalgalar Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nın giriş mendireğini yıkarken, 10 tonluk beton blokların bulunduğu dalgakıranda da bir çok beton blok devrildi. Dalga kıranın zarar görmesiyle barınağa ulaşan dalgalar o sırada ağları kurtarmaya çalışan 5 balıkçıyı denize sürükledi. Denize düşen balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken yaklaşık 12 milyon lira değerindeki balık ağının denize düştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Rumeli Feneri Mahalle Muhtarı Serkan Gerçek, “Yıldız’dan esen rüzgar Poyraz’a doğru döndü. Poyraz’a döndükten sonra da büyük dalgalar, blokları arkaya atmak süratiyle limanımızı kırdı. Sadece teknelerin ağlarının denize gitmesi nedeniyle minimum 15 milyon lira” dedi.