Gündem Kitap fuarında yeni eğitim sistemi tartışıldı

Kitap fuarında yeni eğitim sistemi tartışıldı

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kitap Fuarı kapsamındaki etkinliklerden biri de Eğitim Dünyası’nın düzenlediği “4+4+4 Döneminde Aydın Öğretmenlerin Sorunları” başlıklı paneldi. Etkinlikte, yeni eğitim sisteminin sorunları ve neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu

Kitap fuarında yeni eğitim sistemi tartışıldı

Nuri Gökçek’in moderatörlük yaptığı panelde Zeki Sarıhan ve İsa Eşme, yeni 4+4+4 sistemini anlattı. Eğitimdeki değişikliklerin altyapısı hazırlanmadan, gelişigüzel yapıldığına dikkat çeken İsa Eşme, konunun çözümü konusunda, “Eğitim sistemini daha nitelikli hale getirmek için, eğitimcilerin altyapılarının güçlendirilmesi gerekiyor. Çağdaş dünya gençliği ile rekabet edebilecek bir kuşak yetiştirmek, ancak eğitimin nitelikli olmasına bağlıdır” dedi.
Zeki Sarıhan ise, ‘90’lı yılların sonunda eğitimin zorunlu 12 yıla çıkarılması için Eğitim Dünyası dergisinde uğraş verdiklerini anlattı. Sarıhan, “Tanzimat Dönemi’nden günümüze kadar değişen eğitim sistemleri, eğitimde yozlaşmaya yol açtı” dedi.
Salondaki dinleyicilerden birinin dershanelerin kapatılması ile ilgili sorusuna İsa Eşme, “Dershanelerin kapatılması işe yaramayacak, yerine etüt merkezi açılır veya başka bir isimde başka kurumlar yapılır. Sınav sistemi ve bu eğitim sistemi olduğu sürece çocuklarımız dershaneye bağımlı olacaktır” şeklinde yanıt verdi.