Gündem Komutanın gözyaşları

Komutanın gözyaşları

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinin yarattığı büyük acıya karşın 10’uncu günde dahi enkazlardan gelen mucize kurtuluş haberleri yüreklere bir nebze olsun su serpti.

Komutanın gözyaşları

NAMIK DURUKAN Kahramanmaraş - Sadece enkaz alanındakiler değil, milyonlarca vatandaş da televizyonlar aracılığıyla yeni bir mucize haberi almak için ekran başında adeta nefesini tutarak ve dua ederek bekledi. Ancak kurtarma ekiplerinin saatlerce insanüstü bir çabayla sürdürdükleri operasyonlardan bazılarında istenilen sonuç alınamadı. Kahramanmaraş Hayrullah Mahallesi’ndeki Seçkinler Sitesi’nde üç kız kardeşi kurtarma çalışmaları da hüzünle sonuçlanan operasyonlardan biri oldu.

Haberin Devamı

Saatlerce çalıştılar

Seçkinler Sitesi enkazından önce Üdürgücü Ailesi’nden baba Nusreddin, anne Rabia, çocukları Muhammed, Abdülkerim’in cansız bedenleri çıkarıldı. Kızları Zeynep Şeval, Hayriye Rijan ve Ecrin enkaz altındaydı. Termal kameralar ile yapılan tarama sonucunda üç kardeşin canlı olduğu tespit edilince, enkazda zamana karşı bir kurtarma yarışı başladı. İçlerinde Ankara İtfaiye ekiplerinin de yer aldığı çok sayıda kurtarma ekibi, kardeşleri gün ışığına çıkarmak için birlikte çalıştı.

‘Görevimizi yaptık’

Operasyonu, Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli Piyade Komando Yarbay Volkan Alemdar yönetti. İlerleyen saatlerde enkazda ilerleyen ekiplerden gelen olumlu bilgileri Ankara İtfaiye Ekip Amiri Hüseyin Gürçay’a sarılarak kutlayan yarbay Alemdar’ın sevinç gözyaşları ne yazık ki umutların tükendiği ilerleyen saatlerde yerini hüzün gözyaşlarına bıraktı. Adeta iğne ile kuyu kazarcasına milim milim ilerlenen enkazda saatler sonra kardeşlerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Yarbay Alemdar Milliyet’e “Görevimizi yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Ambulansların yerine cenaze araçları

Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerinin büyük oranda tamamlanmasıyla birlikte, kent trafiğinde ambulans ve arama kurtarma araçlarının yerini cenaze arabaları ve enkazları kaldıracak iş makinaları aldı.