Gündem Köprüde can pazarı: 2 ölü

Köprüde can pazarı: 2 ölü

28.09.2009 - 15:43 | Son Güncellenme:

.

Köprüde can pazarı: 2 ölü

Merkezi İstanbul´da bulunan özel bir şirkete ait 34 07 18190 plakalı greyder, Demokrasi Kavşağı´ndan Havalimanı istikametine giderken rot kopması nedeniyle sol ön tekeri yerinden çıkınca sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Greyder sağ şeritten birden bire sol şeride geçti. Bu arada aynı istikamete giden ve şehir içi ulaşımı sağlayan Mustafa Mercan´ın kullandığı 07 AB 0016 plakalı halk midibüsünü sıkıştıran kepçe hızın da etkisiyle orta refüje girerken, sıkıştırdığı midibüs demir bariyerlere çarparak Cırnık Köprüsü´nde şarampole devrildi. Olay yerine 7 ambulans sevk edildi. Kaza sırasında midibüsün içerisinde bulunan 20 yolcudan 3´ü sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri midibüste sıkışan yaralıları kurtarmaya çalıştı. Sıkışan yaralılardan 2´sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı diğer kişi ise güçlükle minibüsün demir parçaları kesilerek çıkartıldı. Bu arada kazaya neden olan greyderin sürücüsünün kaçtığı belirlendi.

YARALILAR HASTANELERDE Yaralılardan 45 yaşındaki Hasan Ayhan, 37 yaşındaki Cengiz Erakça, 55 yaşındaki Ramazan Küçükbaşkan, 35 yaşındaki Ali İhsan Gülay, 37 yaşındaki Ümit Kanan ve 62 yaşındaki Yusuf Tunalı, Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi´nde tedaviye alındı. Yaralı Tunalı´nın iki bacağının kopuk olduğu belirtildi.

Yaralılandan 34 yaşındaki Okan Üçgün, 21 yaşındaki Enes Sancaktar, 19 yaşındaki Hatice Keser, 47 yaşındaki Fatma Keser, 18 yaşındaki Ekrem Avcı, 19 yaşındaki İpek Gün ve Erhan Rençber ise Özel An- Deva Hastanesi´nde tedavi ediliyor.

Midibüsten çıkartılan 45 yaşındaki Erdoğan Turhan ve 22 yaşındaki Seçil Kutlu ise Atatürk Devlet Hastanesi´nde tedaviye alındı.