Gündem ‘Kovulmasayadım Adil Öksüz olurdum’

‘Kovulmasayadım Adil Öksüz olurdum’

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, cemaatte bölge imamlığı görevini yürüten; ancak 2002’de yapıdan kovulan Dr

‘Kovulmasayadım  Adil Öksüz olurdum’

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, cemaatte bölge imamlığı görevini yürüten; ancak 2002’de yapıdan kovulan Dr. Hasan Polat’ı dinledi. Polat, özetle şunları söyledi:
OKULLAR GÖSTERMELİK: Adil Öksüz veya Kozanlı Ömer gibi yetişmiş adam şu anda karşınızda duruyor. Aynı eğitimden geçmiş, beraber çalışmış biriyim. Cemaatte her ev abisi küçük bir Fetullah Gülen’dir. Erzurum’da 1979’da Gülen’in yeğeni Kemal Gülen ile birlikte okuduk. Gülen abilere bir konuşma yaparken ‘Okullar, yurtlar göstermelik bizim hedefimiz orduda insan olmasıdır, orada bir tek insanın olması bir okul ve yurt yaptırmak kadar sevap kazandırır’ demişti.
BÜYÜKANIT HİÇ SEVİLMEZ:
Askerler atıldıktan sonra Gülen, ‘Ben bugün çıldırmazsam hiçbir zaman çıldırmam’ demişti. Yaşar Büyükanıt cemaatte hiç sevilmez, öğrencileri atma dönemi olduğu için. Aynı şey olmasın diye hücre sistemine geçiliyor. Üç öğrenciden başka birbirlerini tanımayacak şekilde bir yapıya geçiliyor. Benim gibi temelden gelenlerde çözülme olmaz. Ben kovulmasaydım Adil Öksüz’ün bir versiyonuydum.
CIA MOSSAD KULLANDIĞINI ZANNEDER: Osman Şimşek, Fethullah Gülen’in 7-24 yanında olan birisi. İllegal faaliyetini hiç görmezler. 17-25’e kadar devre arkadaşlarından soru soranlar oluyor, özellikle Ak Parti içerisindeki arkadaşlardan. Cemaatten yetişen biri şöyle söyler, ‘Hocaefendi CIA ve MOSSAD ile çalışır. CIA ve MOSSAD onu kullandığını zannederler, o da kullanılıyormuş gibi yapar’. Gülen, ‘KGB’den ajanlar yıllardır bizi takip etti en son bu insanlardar bize tehlike gelmez dediler’ dedi. Gülen’i sorgulayan bir insan Adil Öksüz olamaz.
REDHACK’E CEMAAT VERDİ: 17-25 Aralık’tan sonra silahlı bir darbe yapılacağını sanmıyordum. Gülen’in net ters söylemleri vardır bu konuda. Yeteri kadar yoruldular ve üstten aşağı inecek iletişim ağı şuanda sadece Gülen’in yaptığı konuşmalara çekildi. Yapının damarları kesildi veya uyuyan hücrelere çekildiler. Devrede bir takım dış güçler varsa onların davranış şekillerini okumak lazım. Son 5 yıldır, tamamen dış güçlerin maşası olarak hareket ediliyor, başka güçlerin etkisi altına girildi. Redhack grubuna Whikelas belgelerindeki bu bilgileri verenlerin de cemaat olduğunu düşünüyorum. Askeriyede bin 50 albay var. Buradaki yapılanmanın yüzde 60’ın altında olmadığı kanaatindeyim. Emniyetteki yapılanmaların da uyuyan hücreye dönüştüğünü
söylüyorum. Bir arkadaşım var mesela, ülkücü görünüyor bütün söylemleri eylemleri de öyle. Gülen, ‘Bana mesih diyen kafir olur, mehdi diyen de yanlış yapar herkes mehdi çünkü. Benim hayattayken mehdi olma durumum yok’ der.
EN SEVDİĞİ İSİM BÜLENT BEY: En sevdiği isim Bülent Arınç mesela. Cemaat birisini sever sevmez ayrı, iş yapar yapmaz ayrı bir şey. Tansu Çiller hakkında arka planda olumsuz konuşur ama görüştüğü zaman bir sürü iltifat eder.
Pragmatik yaklaşımlar.

Arandığını gazeteden öğrenmiş

Polat “Öksüz mutlaka eylem başlamadan önce Gülen’e bilgi götürmüş ve talimat almıştır. İkinci bir plan görüşülmüştür. 20 yıldır askerlerle muhattap. Bunlar asla Gülen’den izin almadan tuvalete dahi gitmezler” dedi. Polat, darbe girişimi sonrası Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım ile karşılaştığını anlatırken, “Kayınbiraderi, Öksüz’ün tutuklandığını ve daha sonra serbest bırakıldığını, elini kolunu sallayarak kayınpederinin evine geldiğini orada 2 gün kaldığını söyledi. Kayınbiraderi, Öksüz’ün bir gün gazeteyi açıp baktığını ve ‘Aa aranıyormuşum’ dediğini söyledi” dedi.