Gündem Köy evinde yangın faciası

Köy evinde yangın faciası

01.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu köy evi sobadan sıçrayan ateş nedeniyle yandı. Yangında anne, baba ve 4 çocuk feci şekilde can verirken, biri ağır 2 çocuk yaralandı

Köy evinde yangın faciası

Diyarbakır’ın Ilgın Köyü’nde 8 kişilik Yılmaz Ailesi’nin oturduğu evde, dün sabaha karşı sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk olmak üzere 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.
Yangın, Eğil’in Ilgın Köyü’nde geçici köy korucusu Mehmet Hanifi Yılmaz’ın 6 çocuğu ve eşi Sabiha Yılmaz ile yaşadığı iki katlı evin üst katında dün saat 05.15’te meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 30 santimi bulduğu köyde yangın, iddiaya göre sabah tutuşturmak için sobaya benzin ya da parlayıcı madde dökülmesi sonucu çıktı. Sobada aniden yükselen alevler, kısa sürede tüm evi sardı.

Komşular yardıma koştu
Yangını farkeden köylülerin koşup söndürmeye çalıştığı evde, alevlerin arasında kalan baba Mehmet Hanifi Yılmaz (58), anne Sabiha (40) çocukları Gülistan(18), Hacı (12), Abdurrahman (11) ve Eyüp (9) yanarak can verdi. Köylüler alevlerin arasından Mehmet Yaşar Yılmaz (16) ile Adem Yılmaz’ı (5) güçlükle yaralı çıkardı.
Yaralılardan durumu ağır olan ve solunum cihazına bağlanan Adem Yımaz’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz’ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Validen inceleme
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yangının meydana geldiği Ilgın Köyü’ne gitti. Yolda karda kalan araçlar nedeniyle, köye 500 metre mesafeyi yürüyerek ulaşan Toprak, incelemelerde bulunup, köylülere başsağlığı diledi. Vali Toprak, “Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz” dedi. Toprak, yangınla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü kaydetti.