Gündem Külliye’de kültür sanat günleri

Külliye’de kültür sanat günleri

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bu ay kültür sanat etkinliklerine başladı. Külliyedeki ilk konser Türk klasik ve tasavvuf müziğinin yorumcu ve bestecisi Ahmet Özhan tarafından verildi.

Külliye’de kültür sanat günleri

Cumhurbaşkanlığı tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve bundan sonra farklı sanatçılarla devam ettirilecek olan kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan Ankaralılar ile buluştu. Özhan, “Tasavvuf Müziği Konseri”nde segah, segah niyaz, hicaz, neva ilahiler ile hüseyni ve uşşak nefesler seslendirdi. Özhan’a Kültür ve Turizm Bakanlığı Tasavvuf ve Semazen Topluluğu eşlik etti. Özhan 30’dan fazla eser seslendirdi.

Haberin Devamı

Konsere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Hicabi Dursun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile milletvekili ve bürokratlar da katıldı. Konser bitiminde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sahnede Ahmet Özhan’a gecenin anısına bir hediye sunarken, “Bu gece bu konserle kalplerdeki pası sildiniz. Size ve tüm ekibe, Sayın Cumhurbaşkanımız ve izleyiciler adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Külliye’de kültür sanat günleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (solda), Ahmet Özhan’ın (sağda) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği konsere katıldı.

MFÖ konseri 19 Mart’ta

Özhan’ın önceki akşam gerçekleşen konserinin ardından bu ay 18 Mart’ta Erol Parlak’ın, “Bitmeyen Ağıt Çanakkale” konseri ve 19 Mart’ta Mazhar Fuat Özkan ile konserler devam edecek. Külliye’deki kültür sanat etkinlikleri önümüzdeki aylarda da devam edecek ve düzenli olarak gerçekleşecek.