Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

26.04.2019 - 09:59 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının yaklaşmasının ardından Kurban Bayramı ne zaman sorusu da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yapılan tatilller vatandaşların aile, akraba ve yakınlarını ziyaret edebilme fırsatı sunuyor. Peki 2019 yılı Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor. Kurban Bayramında kaç gün tatil yapılacak?

Kurban Bayramı ne zaman Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak

Kurban Bayramı ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 2019 yılına girilmesi ile birlikte Diyanet tarafından dini işler takvimi vatandaşlar ile paylaşılmıştı. Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayına kısa bir süre kala Ramazan ayının ardından gerçekleştirilecek olan Ramazan Bayramında kaç gün tatil yapılacağı da geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayı içerisinde eda edilecek. Allah rızası için kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ve yakın akrabaya dağıtılacak. Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 14 Ağustos Çarşamba akşamı ise sona erecek. Cuma akşamı mesai bitimi ile başlayacak olan Bayramın hafta sonuna denk gelmesi ile vatandaşlar 5 günlük bir tatil yapma fırsatı bulacak.