Gündem Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

20.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’deki şehitlerden Piyade Onbaşı Eren Kupal, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Konuklu köyünde toprağa verildi

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Yedi aylık asker olan şehit onbaşının omuzlarda taşınan cenazesini gören anne Hacer Kupal, gözyaşlarına boğulurken, yakınları ise Kürtçe ağıtlar yaktı. 2 Eylül tarihinde Beytüşşebap’taki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli, Kupal’ın babası Hacıali Kupal’ın elini tören boyunca tutarak destek verdi.

Haberin Devamı

Şehit sayısı 10’a yükseldi
Roketatarlı saldırıda ağır yaralı olarak Erzurum’a getirilen erlerden Mehmet Dildari’nin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde duran kalbi doktorların çabası ile tekrar çalıştırıldı. Ancak Dildari, tüm çabalara rağmen gece 02.00 sıralarında şehit oldu. Böylece saldırıdaki şehit asker sayısı 10’a yükseldi.

Çelik yelek kurtardı
Bingöl’deki saldırıda yaralanan askerlerden Er Cihan İlhan’ın, askeri konvoyda muhafız olarak görev yaptığı, çelik yelek giymesi sayesinde hafif yaralı kurtulduğu ortaya çıktı. Sandıklı Belediye Başkanı MHP’li İsmail Elibol, Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Er Cihan İlhan ile telefonla görüştüğünü belirterek, “Muhafız olarak görevlendirildiği için çelik yelek giymiş ve saldırıdan hafif yaralı kurtulmuş” dedi.

Haberin Devamı

Önce gazi olmuştu
Şehit Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, İzmir Ballıkuyu’daki baba ocağına ateş düştü. Yaklaşık üç ay PKK’lılarla girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralanan Kayabaş’ın GATA’daki tedavisinin ardından tekrar birliğine döndüğü öğrenildi. Anne Nebiye Kabayaş, izninin son gününde oğlunun bağırarak uyandığını ve rüyasında teröristleri gördüğünü ifade etti. Acıl anne, “’Üzerime gelmeyin’ diye çığlık atarak uyandı. Bana ’Teröristler ellerinde bombayla üzerime doğru geliyorlardı. Rüyamda onu gördüm anne’ demişti. Şimdi oğlumu şehit ettiler. Ben kime bağırayım kime isyan edeyim” dedi.

Üniversite kaydına gitmişti
Şehit Jandarma Er Mehmet Dildari’nin Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesi’nde oturan anne Tuncay Dildari acı haberle fenalık geçirdi. Şehit Dildari’nin 17 Eylül’de Zilfi Suyüm ile nişanlandığı ve Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü’nü kazandığı, okula kayıt yaptırmak için birliğinden izin alıp Niğde’ye geldiği öğrenildi. Dildari’nin okuluna kayıt yaptırdıktan sonra birliğine dönerken saldırıya uğradıkları belirtildi.

İzinden dönüyordu
Şehit Er Savaş Topal’ın İstanbul Esenyurt’taki evine ateş düştü. Topal’ın geçen cuma günü iznini bitirerek baba evinden ayrıldığı öğrenildi. Topal’ın Elazığ’daki toplanma merkezine gittiği ve buradan askeri konvoyla Çukurca’ya hareket ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kardeşe en zor görev
Şehit Topçu Er Anıl Eruluç’un memleketi Manisa’nın Salihli ilçesindeki baba evine ateş düştü. Şehit Eruluç’un kardeşi Cemal Eruluç, sabah saatlerinde askeri yetkililerle ağabeyini teşhis için Ankara’da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gitti. Salihli Belediyesi tarafından Seyrantepe Mahallesi Girne Sokak’taki evin önüne kurulan çadırda ise baba Nevzat Eruluç taziyeleri kabul etti.

Elanur yetim kaldı
Şehit Piyade Er İdris Karakaşoğlu’nun Bayburt’un Akşar beldesindeki oturan ailesine acı haberi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen verdi. Acı haber üzerine baba Mustafa, anne Emine ve şehidin eşi Sevda Karakaşoğlu baygınlık geçirdi. Elanur adında 6 aylık kızı olan şehidin evinin bulunduğu sokağa komşuları tarafından büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Altı aylık askerdi
Şehit Sıhhiye Er Yusuf Vural’ın İzmir’deki baba evinde hüzün yaşanıyor. Van’ın Çaldıran ilçesinde görev yapan Vural’ın, 6 aylık asker olduğu, görev izniyle geldiği İzmir’den, birliğine katılmak üzere 16 Eylül Pazar günü yola çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Acı haber yolda geldi
Şehit Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun Samsun’un Alaçam ilçesindeki evine ateş düştü. Baba Mustafa Aydoğdu’nun, Bingöl’de askeri konvoya saldırı olduğu haberini televizyondan gece öğrendiği ve sabah oğlundan haber alabilmek için Ankara’ya hareket ettiği, kendisine oğlunun şehit olduğu haberinin ise yoldayken telefonla bildirildiği öğrenildi. Şehidin erkek kardeşi Hakan Aydoğdu ise acı haberi hayvan otlatırken aldı.

Ailesini arayamadı
Şenit Er Ahmet Aytekin’in memleketi Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesine izne geldiği öğrenildi. Saldırıdan 1 saat önce babası Ali Aytekin ile telefonla konuşan Aytekin’in, “Yola çıktık, gidiyoruz. Merak etmeyin. Birliğime teslim olunca sizi arayacağım” dediği belirtildi. Ancak 1 saat sonra ailesi saldırı haberini televizyonlardan duydu.

Haberin Devamı

Nişanlanmak için izin aldı
Şehit Er Kayhan Kahraman’ın acı haberi, Van’daki baba ocağını yasa boğdu. Iğdır’daki birliğinden 15 günlük izne gelen oğullarının nişanını yapmaya hazırlanan aile, şehit haberiyle yıkıldı. Şehidin babası Mustafa Kahraman, “11 aylık askerdi. En son ağabeyi ile konuştu ve ‘Konvoy tarihimiz belli oldu. Yarın evde olacağım’ dedi” diye konuştu