Gündem KYB’yi çok uyardık gereğini yaparız

KYB’yi çok uyardık gereğini yaparız

16.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta yaptığı konuşmada “KYB yönetimini defalarca uyarmamıza rağmen terör örgütlerine kol kanat geriyor. Konu milli güvenliğimiz ise gereğini yaparız” dedi.

KYB’yi çok uyardık gereğini yaparız

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet ederek soruları yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

MISIR İLE YENİ DÖNEM: 12 yıldan bu yana irtibatlarımız kesilmişti. Dünya Kupasında Katar Emiri’nin devreye girmesiyle bir araya geldik ve normalleşme sürecini başlatmış olduk. Mısır’a bu ziyaretimiz Sayın Sisi’nin çok ısrarlı davetiyle gerçekleşti. Dış politika, karşılıklı çıkar eksenli inşa edilir ve o zeminde yönetilir. Dolayısıyla iki ülkenin birlikte ve aynı istikamette senkronize adımları kuşkusuz çıkarınadır. Bizler de, Mısır tarafı da bu gerçekliğin farkında ve yeni dönem bu sağlam zemin üzerine bina ediliyor. 

İSRAİL’İN VİCDANSIZLIKLARI:(Refah’a saldırılar ve Gazze’ye insani yardım) İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılması ile ilgili bazı olumlu gelişmeler söz konusu. Gazze’ye ulaşan yardım TIR’ı sayısı 200-250’ye kadar çıktı ancak yetersiz. İsrail’in Refah bölgesine saldırıları her zamanki vicdansızlıkları, konuyu sayın Sisi ile de görüştük. ‘Oradaki insanların güvenliğinden taviz vermemiz mümkün değil’ ifadesini kullandık. 

Haberin Devamı

SÜLEYMANİYE KOL KANAT GERİYOR: Erbil yönetimiyle terörle mücadele konusunda yakaladığımız ivme olumlu istikamette ilerliyor. Fakat Süleymaniye, yani KYB yönetimi defalarca uyarmamıza rağmen terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye kol kanat germeye maalesef devam ediyor. Yaptığımız görüşmede bu konuyu da gündeme getirdik ve uyarımızı yaptık. Kimse bizden farklı bir duruş beklemesin, gereken tepkiyi veririz. Bu meseleyi es geçemeyiz. Elimizden gelen adımları atıyoruz, atacağız. Birçok konuya tahammülümüz olabilir, ancak konu bekamız ve milli güvenliğimiz ise müsamaha kapılarını sonuna kadar kapatır, gereği neyse yaparız. Amaç bize düşmanlık beslemek ise ona da verecek tepkimiz, alacağımız tedbirler vardır, daha sıkı adımlar atmaktan da çekinmeyiz. 

YENİ “İPEKYOLU”: Kalkınma Yolu Projesi BAE, Irak ve bizim de içinde yer aldığımız dev bir proje. Bu yol, bölgemizin yeni bir İpekyolu haline gelecek ve bölgesel barışa da hizmet edecektir. 

ERZİNCAN’DAKİ GÖÇÜK: 600 civarında madencinin çalıştığı bu yerde 9 vatandaşımız maalesef toprak altında. Soruşturmaların neticesine göre adımlar atılacaktır. Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek. 

Haberin Devamı

‘Danıştay’ın kararına sessiz kalamayız’

FETÖ İRTİBATLI HAKİM VE SAVCILARIN GÖREVE İADESİ: FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz devam ediyor. Mücadelemiz bitmiş değil. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Fakat Danıştay’ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca AYM’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor, ama AYM’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. 

‘Samsun’a 181 milyar liralık yatırım yaptık’

31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak ve Tekirdağ’ın ardından 3. mitingini Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptı.

Erdoğan, konuşmasında “Dikkat ederseniz; kendi heybeleri boş olanlar, bizim başarılarımızı değersiz hale getirme gayretinde. Bir başka ifadeyle iş yapma ve icraat ortaya koyma hususunda bizim seviyemize çıkamayanlar, bizi kendi sefil gündemlerinin içine çekmeye çalışıyor” dedi. Son 21 yılda yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, Samsun’a son 21 yılda 181 milyar TL tutarındaki kamu yatırımı yapıldığını söyledi. Devam eden yatırımları da sıralayan Erdoğan, 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi ile 5 sağlık tesisinin inşaasının sürdüğünü, Şehir Hastanesinin bu yaz hizmete alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı’nın Samsun adayları

Samsun Büyükşehir- Halit Doğan
19 Mayıs- Osman Topaloğlu
Alaçam- Ramazan Özdemir (MHP)
Asarcık- Şerif Kılağuz (MHP)
Atakum- Özlem Maraş
Ayvacık- Hüseyin Keskin
Bafra- Hamit Kılıç
Canik- İbrahim Sandıkçı
Çarşamba- Ender Gür
Havza- Murat İkiz
İlkadım- İhsan Kurnaz
Kavak- İbrahim Sarıcaoğlu
Ladik- Gürkan Özel
Salıpazarı- Osman Yüksel (MHP)
Tekkeköy- Mustafa Candal
Terme- Şenol Kul
Vezirköprü- Murat Gül
Yakakent- Hüseyin Kıyma