Gündem KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Burs onaylama son gün ne zaman?

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Burs onaylama son gün ne zaman?

09.12.2020 - 11:12 | Son Güncellenme:

Kredi Yurtlar Kurumu'nun burs sonuçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından KYK taahütnema onayı gündem oldu. Burs kazanan öğrenciler onayın nasıl ve ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Burs onaylama son gün ne zaman? sorusu peş peşe soruluyor.

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır Burs onaylama son gün ne zaman

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından en önemli konu taahhütname onayı... Adayların belirli bir süre içerisinde onay işlemini yapması gerekiyor. Bu işlemin nasıl yağılacağını bilmeyenlerin şu sıralar en çok sorduğu soru KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Burs onayı son gün ne zaman? şeklinde...

Haberin Devamı

KYK TAAHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık Cuma saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere Ekim 2020 tarihinden itibaren ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Ocak 2021.

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT'lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden e-Devlet şifresi temin etmesi gerekiyor. Daha sonra e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye'deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor.

Öğrenci adına düzenlenerek tanzim ve tasdik edilmiş kefaletnamenin en geç 30 Ocak 2021 tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.