Gündem KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Burs başvuru tarihi belli oldu mu?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Burs başvuru tarihi belli oldu mu?

28.08.2019 - 07:59 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvurularının sona ermesinin ardından gözler Kredi Yurtlar Kurumu'na çevrildi. Bulundukları şehirlerden eğitim alabilmek için farklı şehirlere gidecek olan binlerce öğrenci için en önemli gider kalemlerinden biri olan konaklama denilince akla ilk gelen kurum olan KYK yurtları için başvurular 19 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona erdi. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır Burs başvuru tarihi belli oldu mu

KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından adaylar şimdilerde burs başvuru tarihlerini merak etmeye başladı. Konaklama denilinde akla ik gelen kurum olan KYK yurtları hem üniversitelere olan yakınlığı hem de devlet gözetiminde olması nedeniyle aileler tarafından ilk tercih olarak öne çıkıyor. Kredi Yurtlar Kurumunda farklı yurt türleri ve ücretleri yer alıyor.

Haberin Devamı

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt ücretleri yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı ücret tipleri uygulanmaktadır. KYK yurtlarında aylık yurt ücretleri 168 Türk Lirasından başlayıp standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklama gelmezken  Geçtiğimiz yıl içerisinde 3-10 Eylül tarihinde alınan KYK yurt başvurularının ardından sonuçlar iki gün gibi kısa bir süre içerisinde açıklanmıştı. KYK sonuçlarının Eylül ayının ilk haftası içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

KYK burs başvuruları 2018 yılı içerisinde 15 Ekim tarihinde başlamış başvurular 21 Ekim'de sona ermişti. KYK burs başvurularının Ekim ayı ortasından itibaren alınması bekleniyor.