Gündem Layık oldukları cezayı buldular

Layık oldukları cezayı buldular

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Savunma Bakanı Hulusi Akar, bordo berelilerin yemin töreninde çatı davasında verilen cezalar için “Bu alçaklar Türk adaleti karşısında layık oldukları cezayı buldular” değerlendirmesini yaptı.

Layık oldukları  cezayı buldular

Dünyanın en saygın ve zorlu kursları arasındaki Özel Kuvvetler İhtisas Kursu’nu tamamlayan kursiyerler, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak’ın katıldığı törenle önceki gün bordo berelerini taktı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda düzenlenen 11. Dönem Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni’ne gelişinde tören mangasını selamlayan Akar, salona girişinde kursiyerlere, “kahraman bordo bereliler merhaba” diyerek seslendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, kursu birinci olarak bitiren subay, astsubay ve uzman erbaş tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Haberin Devamı

Dereceye giren personelin brövelerinin Akar ve komutanlarca verilmesinin ardından diğer kursiyerlerin bröveleri eğitmenleri tarafından takıldı. “Şahit timi”nin salondaki yerini almasının ardından kursiyerler Özel Kuvvetler Yemini ederek bordo bere taktı.

Yeminin ardından konuşan Akar, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı’na değinerek, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman ve fedakar evlatları yani sizler, ‘girilemez’ denilen yerlere girmeye, ‘ulaşılamaz’ denilen yerlere ulaşmaya devam ediyorsunuz. Şu anda özellikle Irak’ın kuzeyinde silahlı kuvvetlerimizin kahraman evlatları teröristlerin inlerine tek tek girmeye, o inleri teröristlerin başlarına yıkmaya devam ediyor” diye konuştu.

Ege, Doğu Akdeniz ile Kıbrıs ve çevresinde faaliyetlerin de kararlılıkla sürdüğünü belirten Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Oldubitti yok’

“Ülkemizin ve milletimizin, KKTC’deki kardeşlerimizin hak ve hukukunu uluslararası hukuk çerçevesinde temin için gece-gündüz demeden gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda kararlıyız. Biz uluslararası hukuka, ikili anlaşmalara saygılıyız. Barışın, istikrarın, her tarafta iyi komşuluk ilişkilerinin hakim olmasını istiyoruz. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi her fırsatta söylüyoruz. Biz sorunlarımızın iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız, buna gayret gösteriyoruz.”

‘ABD aklıselim davranmalı’

Akar, F-35 projesi ile S-400 füze savunma sistemini de değerlendirirken “Türkiye NATO’ya ilişkin tüm sorumluluklarını eksiksiz ve aksaksız yerine getiriyor. ‘S-400’ü alarak NATO’dan uzaklaştığımız’ filan yok. Bu bir tedarik meselesi. Bunun F-35 ile ilişkilendirilmesini şiddetle reddediyoruz. Biz F-35 projesinin dokuz ülke ile birlikte ortağıyız. Ödememiz gereken ortaklık payı neyse eksiksiz ve aksaksız ödedik, yapmamız gereken ne varsa yaptık. Beklentimiz, ortaklarımızın başta ABD olmak üzere bu konuda aklıselimle davranmaları, olayları objektif değerlendirmeleridir” ifadelerini kullandı.