Gündem Levent Ersöz, kayıp HADEP'lilerle ilgili başsavcıya ifade vermiş

Levent Ersöz, kayıp HADEP'lilerle ilgili başsavcıya ifade vermiş

20.01.2009 - 13:11 | Son Güncellenme:

.

Levent Ersöz, kayıp HADEPlilerle ilgili başsavcıya ifade vermiş

ERGENEKON soruşturması kapsamında geçen hafta Ankara'da tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olduğu dönemde, Silopi’de 2 HADEP’linin kaybolmasıyla ilgili dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'na ifade verdiği ortaya çıktı.
25 Ocak 2001'de Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde kapatılan HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ile ilçe sekreteri Ebubekir Deniz’in İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittikten sonra ortadan kaybolmalarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, o tarihte Şırnak Jandarma Alay Komutanı olan ve bu olaydan 6 ay sonra Tuğgeneral rütbesine terfi edip Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanan Levent Ersöz’ün, 2 Nisan 2002'de Diyarbakır Adliyesi’ne giderek bizzat dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek’e ifade verdiği belirtildi.
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2001/116 hazırlık numaralı soruşturma dosyasıyla ilgili talimat üzerine ifadesine başvurulan Ersöz, suçlamaları kabul etmedi. Kayıplardan Serdar Tanış’ın babası Şuayip Tanış ise AİHM'ye başvuruları üzerine bulgu saptama duruşmasında Tuğgeneral Levent Ersöz'le ilgili mağdur- tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde şunları söyledi:
“Levent Ersöz beni makamına çağırıp görüşmek istediğini söyledi. Gittiğimde bana oğlumun Silopi’de HADEP teşkilatını oluşturmak için uğraştığını söyledi. Ben de yasal parti olduğunu ve oğlumun böyle bir girişimi olduğunu doğruladım. Ardından Levent Ersöz makam odasındaki koltuğundan kalkıp her iki elini masaya doğru uzatıp bana 3 kez, ‘Bak söyle oğluna yapmasın, Vallahi öldürürüm, vallahi öldürürüm, vallahi öldürürüm’ dedi. Bu olaydan kısa süre sonra oğlum jandarmaya ifade için çağrıldı ve kendisinden o günden sonra bir daha haber alamadık.”