Gündem 100. Yıl coşkusu erken başladı! 7'den 70'e binlerce vatandaş Anıtkabir'de

100. Yıl coşkusu erken başladı! 7'den 70'e binlerce vatandaş Anıtkabir'de

28.10.2023 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu tüm Türkiye'yi sardı. Yurdun dört bir yanından dikkat çeken görüntüler gelmeye devam ediyor. Kuşkusuz duyguların en yoğun yaşandığı noktalardan biri Anıtkabir... 7'den 70'e Türkiye'nin her yerinden gelen binlerce vatandaş Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ediyor. Vatandaşlar Mustafa Kemal'e olan minnetlerini ifade ediyor...

Haberin Devamı

100. Yıl coşkusu erken başladı 7den 70e binlerce vatandaş Anıtkabirde

DENİZDE CUMHURİYET KUTLAMASI

Antalya'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Türk bayraklarıyla süslenen onlarca deniz aracı, Konyaaltı Sahili'nde gösteri yaptı. Teknelerin su takı yaptığı gösteriye helikopter ve uçaklar da eşlik etti.

SOLOTÜRK SAMSUN'DA!

Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde Samsun’da selamlama uçuşu gerçekleştirdi.

100. YIL TRENİ ANKARA'DAN HAREKET ETTİ

Ankara-İstanbul hızlı treni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla İletişim Başkanlığı tarafından tasarlanan '100'üncü Yıl' temalı giydirme ile kaplandı. 'Türkiye Yüzyılı' ve 'Milli Mücadele'nin Yüzüncü Yılı' görselleriyle kaplanan tren, yaklaşık 400 yolcusuyla bugün ilk seferini gerçekleştirdi. Tren, saat 11.10'da Ankara Hızlı Tren Garı'ndan İstanbul'a uğurlandı.


'TREN, 1 YIL GİYDİRME İLE HİZMET VERECEK'

Uğurlama törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, hızlı tren, Marmaray seti ve Başkentray seti ile 1 yıl boyunca Cumhuriyet'i anlatmaya çalışacaklarını belirterek, "Bu trenimizle 500 bin kilometre yapıp 550 bin insanımıza ev sahipliği yapacağız. Bu yıl Marmaray ve Başkentray ile beraber 10 milyon insanımıza ulaşacağız. Atamıza ve atalarımıza buradan şükranlarımızı iletiyoruz. Bize düşen görev onlardan aldığımız Cumhuriyet'i daha üst seviyelere taşımak. Yolcularımız da en az bizim kadar hassasiyet içerisindeler. Bu ülkeyi kuranlara borcumuz var. Bu şekilde yolculuk daha güzel" dedi.

Haberin Devamı
100 YAŞINDAKİ VELİ ÇİFTÇİ'DEN ATATÜRK TAVSİYESİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde Cumhuriyet ile yaşıt Veli Çiftçi, kendisini ziyarete gelen çocuklara “Ne olursa olsun Atatürk’ü sevin ve asla Cumhuriyet'ten vazgeçmeyin” diyerek öğütler verdiğini söyledi.

İlçeye bağlı Kavaklı Mahallesi'nde oğlu, torunu ve gelini ile birlikte yaşayan Veli Çiftçi, Mustafa Kemal Atatürk'ü Tarsus'a farklı tarihlerde geldiği ziyaretlerde 3 kez gördüğünü söyledi. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bile aynı heyecanı yaşadığı belirten Veli Çiftçi, kendisini ziyarete gelen çocuklara ‘Ne olursa olsun Atatürk’ü sevin ve asla Cumhuriyet'ten vazgeçmeyin' diyerek öğütler verdiğini söyledi. Nüfusa 4 yaş küçük yazdırıldığını, aslında 104 yaşında olduğunu belirten Çiftçi, "İşgal zamanında her tarafımız Fransızlar ve diğer düşmanlar tarafından sarılmıştı. Atatürk buraya gelerek hepsini dışarı attı. Paşa olmasaydı Türkiye ne olurdu. ‘Ne olursa olsun Atatürk’ü bırakmayın. Beni ziyaret eden herkese bunu tembih ediyorum. Paşa'yı Tarsus ziyaretlerinde 3 kez görmek nasip oldu" dedi.

PALANDÖKEN'İN ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER

Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, UMKE, polis, jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri, Palandöken Dağı'nın 3176 metre yüksekliğindeki zirvesine tırmanarak Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

MERSİN'DE 100. YIL KAREOGRAFİSİ

Mersin'de öğrenciler, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla okul bahçesinde '100'üncü yıl' yazısı ve kalp kareografisi oluşturdu.

Haberin Devamı
ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN 100. YIL DALIŞI

Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Antalya'da özel dalış gerçekleştiren Milli Sporcu ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, “Benim için de tarifsiz bir duygu. Çok mutluyum" dedi. Ercümen, dalış sonrası özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

MEHMETÇİĞİN 100. YIL KLİBİ