Gündem AK Parti'de kongresinde duygusal anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

AK Parti'de kongresinde duygusal anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

07.10.2023 - 10:19 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesinin yer aldığı kareografi, AK Parti’nin 4. kez ‘olağanüstü’ gerçekleştirilen kongrede duygusal anlara neden oldu.

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi bugün olağanüstü kongreye gitti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongredeki konuşmasında yerel seçim startını da verdi.

Haberin Devamı

Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongrenin ana sloganları “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” ve “Cumhuriyet’in yüz akı, Türkiye’nin yüz akı” olarak belirlendi.

14 Mayıs seçimleriyle birlikte milletvekilleri ve ardından Meclis grup yönetiminin yüzde 65’ini; kabinenin yüzde 90’ını, bakan yardımcılarının yüzde 64’ünü değiştiren Erdoğan’ın, kongreyle birlikte Genel Merkez yöneticilerinin de yarısından fazlasını yenilemesi bekleniyor. 

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere teşekkür etti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Yurt dışından gelen misafirlerle görüşmelerimizi yaptık. Partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni alnımızın akıyla partimize yaraşır bir coşkuyla tamamladık.

Kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na, Merkez Disiplin Kurulu'na, Demokrasi Hakem Kurulu'na, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇİNDE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NU YİNE AÇIKLAYACAĞIM"

Türkiye Yüzyılı ülküsüyle çıktığımız bu kutlu yolculukta hepimiz çok ağır sorumluluk üstlendik. Bir taraftan ülkemizi hedefleriyle buluşturmaya çalışacak, bir taraftan da vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üreteceğiz. Önümüzdeki hafta içinde yüksek İstişare Kurulu'nu yine açıklayacağım. Yüksek İstişare Kurulu ile birlikte de zaten bu kurul biliyorsunuz ağırlıklı olarak daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başkanlık görevi icra etmiş olan kardeşlerimizden oluşuyor. Onlarla birlikte 7 kişilik bir istişare kurulunu açıklayacak bununla birlikte yolumuza devam edeceğiz.

"BİZ SADECE 85 MİLYONUN DEĞİL YÖNÜNÜ ÜLKEMİZE ÇEVİRMİŞ YÜZ MİLYONLARIN DA UMUDU OLAN BİR PARTİYİZ"

Terörden savaşa kadar bölgemizde çok ciddi krizler yaşanırken biz hep birlikte omuz omuza vererek inşallah Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada şu hususu tekrar ifade etmek istiyorum. Biz sadece 85 milyonun değil yönünü ülkemize çevirmiş yüz milyonların da umudu olan bir partiyiz. Biz kendi insanımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz. Her zamankinden daha fazla çalışarak mücadelemizi devam ettireceğiz. İki günü birbirine eşit olan ziyandadır tavsiyesine uygun şekilde özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne kadar tempomuzu biraz daha artırmamız gerekiyor. CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye ters edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak boynumuzun borcudur.

"DURMAK YOK, YOLA DEVAM DİYECEĞİZ"

Cumhur İttifakı olarak başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyük şehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden yoğun bir çalışma ile durmak yola devam diyeceğiz. 


"MİLLETİMİZ SABIRSIZLIKLA 31 MART'I BEKLİYOR"

Zira kardeşlerim CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz buralarda yaşayan milletimiz sabırsızlıkla 31 Mart'ı bekliyor. 31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı 31 Mart'ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız. Bunun için yapmamız gereken bellidir, kapısı çalınmadık hane, hali hatırı sorulmamış vatandaş bırakmayacağız. Çarşıda, pazarda, sokakta, kahvede daima insanımızla beraber olacağız.

"MUHALEFETİN BİZİ KENDİ SIĞ GÜNDEMİ İLE OYALAMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Kardeşlerim tevazudan taviz vermeyeceğiz. Zira AK Parti'nin mensupları tevazu ehlidir. Gurur, kibir abidesi değildir. Buna çok dikkat edeceğiz. Kibire kesinlikle kapılmayacak hangi görüşten, hangi kökenden olursa olsun vatandaşlarımıza karşı her zaman tevazu ile yaklaşacağız. Muhalefetin bizi bölmesine aramıza nifak tohumları ekmesine bizi kendi sığ gündemi ile oyalamasına fırsat vermeyeceğiz. Özellikle gençlerimizin muhalefetin bir türlü bitmeyen koltuk kavgalarına bakıp da siyasete küsmesine, siyasetten uzaklaşmasına mani olacağız. Bunları yaptığımızda Allah'ın izniyle 31 Mart'ta da çok büyük bir zaferin bizi beklediğine inanıyorum. Sizlerden davamıza, partimize ve ittifakımıza sahip çıkmanızı bekliyorum. Sizlerden omuzlarınızdaki ağır yükün bilinci ile gece gündüz çalışmanızı istirham ediyorum.

ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de bin 399 geçerli oyun tamamını aldı. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi.

ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde oyunu kullandı.

Haberin Devamı
KONGREDE DUYGUSAL ANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede konuşmaya başlayacağı esnasında gençlik kollarının açtığı kareografi salonda duygusal anlara sebep oldu. Erdoğan ve annesinin yer aldığı kareografide, 'Öyle bir evlat yetiştirdin ki, binlerce evladın daha oldu' yazısı yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlerinin dolduğu dikkat çekti.


TERÖRLE MÜCADELE MESAJI


Kongrede terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz. “Terörü kaynağında kurutma” stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. “Bir gece ansızın gelebiliriz” ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.' dedi.

 

İSRAİL-HAMAS GERİLİMİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Hamas gerilimiyle ilgili 'İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimin karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye gerilimi daha tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
MEMUR EMEKLİLERİNE MÜJDE


Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede, memur emeklileriyle ilgili bir müjde verdi.

Erdoğan, 'İnşallah bu yıl sonuna doğru emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışma yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.' ifadelerine yer verdi.

 

AK PARTİ'DE YENİ KADROLAR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kadrolarla ilgili de, 'Kurullardaki görevlerine devam edenler yanında, yeniden ve ilk defa bu kademelerde vazife üstlenecek arkadaşlarımızı da göreceğiz. AK Parti olarak kendi içimizdeki bu değişim ruhuna sahip çıktığımız sürece, Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle, daha nice zaferlerin, nice başarıların bizi beklediğine inanıyorum. Ne zaman ki, değişim irademizi kaybederiz, işte o vakit bir kısırdöngüye düşeriz.' açıklamasını yaptı.

YENİ ANAYASA


Kongrede dikkat çeken mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasanın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, 'Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhurla Cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi, Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle ucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız.' dedi.

Haberin Devamı
KONGREDE DUYGUSAL ANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede konuşmaya başlayacağı esnasında gençlik kollarının açtığı kareografi salonda duygusal anlara sebep oldu. Erdoğan ve annesinin yer aldığı kareografide, 'Öyle bir evlat yetiştirdin ki, binlerce evladın daha oldu' yazısı yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlerinin dolduğu dikkat çekti.

AZERİN'DEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde sahne aldı. Azerin performansıyla kongreye katılanlardan tam not aldı.

'YENİ YÜZLERLE PARTİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ'


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi salon dışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Aşkınız, sevdanız ve dayanışmanız için her birinize teşekkür ediyorum. Salonlara, stadyumlara sığmayan şu sevginiz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizin tamamına, 85 milyon vatandaşımın her birine selamlarımı iletiyorum. Bugün, çok özel bir gün, bugün, Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün, AK Parti için, partimizin temsilcisi olduğu davamız için, müstesna bir gün. Biraz sonra Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri diyerek partimizin 4'üncü Olanağüstü Büyük Kongresi'ni gerçekleştireceğiz.

YENİ SESLER, YENİ YÜZLER...

Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. 

Kuruluşumuzdan bugüne kadar 3'ü olağanüstü olmak üzere toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil, büyük bir coşkuyla, kardeşlik ve uhuvvet ikliminde icra ettik.


"CUMHURİYETİN YÜZ AKI, TÜRKİYE'NİN ORTAK AKLI BİR KADRO"

Her bir kongremizden parti ve siyaset kurumu olarak güçlenerek çıktık. İnşallah bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye'nin ortak aklı, öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden partimiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bizleri şu karşımdaki muhabbeti eksik etmesin. Milletimize karşı bizleri mahcup etmesin.

"İHANET EDENLER OLDU! ONLAR YOLUNA, BİZE DE YOLUMUZA"

14 ve 28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hamdolsun büyük bir zaferle başardık. Böylece 22 yıllık tarihimizde 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok, yola devam. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya, nice iftiraya iktidara gelebilmek için terör örgütleriyle iş tutan nice bedhahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk, hamdolsun birbirinden kopmadı, ihanet edenler oldu, onlar yoluna, biz de yolumuza. İnşallah onlar, burada da dikiş tutturamayacaklar. Biz de burada milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Buradan bir kez daha her iki seçimde de destek ve dualarını bizden esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum. 

TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Kampanya dönemi boyunca gece gündüz demeden koşturan siz dava kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sandıklara sahip çıkarak milli iradenin özgür bir şekilde tecelli etmesine imkan sağladığınız için her birinizi kadın, erkek tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.

"16'LI MASA DEDİLER, 116'LI MASA DEDİLER NE OLDU?"

Demokrasi şöleni içinde yüzde 90'ları bulan rekor katılım oranlarıyla tüm dünyaya örnek olacak bir olgunlukla seçim sürecini geride bıraktık. Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletimizden bir kez daha onay aldı. Türkiye'yi yönetecek kadro, vizyon ve programın sadece partimizde ve ittifakımızda olduğu tekrar ortaya çıktı. Altılı masa dediler, 16'lı masa dediler, 116'lı masa dediler, ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz? Başkanlarının parlamentoda olmadığı altılı masa var. Elhamdülillah Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de seçimlerden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için kaldığımız yerden tekrar çalışmaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak, Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI VE GÜVENLİĞİ NE GEREKTİRİYORSA..."

Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Türkiye'nin çıkarları ve güvenliği neyi gerektiriyorsa, ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan asla geri durmuyoruz. Menzile kilitlenmiş ok misali Türkiye Yüzyılı'nı gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, enerjimizle, birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz.

"BU DAVA TÜM DÜNYADA HAKKI VE ADALETİ HAKİM KILMA DAVASIDIR"

AK Parti olarak bizler, gördüğünüz gibi çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı, bu aile ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Hepimiz aynı zamanda AK Parti'nin tevarüs ettiği davanın birer neferiyiz. Bu dava, ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava, evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakma davasıdır. Bu dava, tüm dünyada hakkı ve adaleti hakim kılma davasıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu davayı hakkıyla taşıyıp bizden sonrakilere en güzel şekilde teslim etmek bizim görevimizdir. Her senesi Türkiye'ye hizmette geçen 22 yıllık mazimizde şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz.

Haberin Devamı
BAKAN TEKİN'DEN 'MÜLAKAT' AÇIKLAMASI


Eğitimde 'Mülakat' tartışması konusuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önemli mesajlar verdi.

CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya konuşan Bakan Tekin, 'Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için gerekli olması gerektiğini düşüyorum. Torpil olmayacak kimse kimseyi bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.' dedi.

OKUL YEMEKLERİ TARTIŞMASI 

Okul yemekleriyle ilgili devam eden tartışmalarla ilgili de konuşan Bakan Tekin, 'Altyapının hazırlanması gerekiyor, sayı artacak.' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA SON DURUM NE?


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yerel seçimle ilgili İstanbul ve Ankara'da daha şanslı olduklarını ve tablonun değiştiğini belirtti. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuşan Şen şu ifadeleri kullandı;

2023-2024 seçimlerinden 2028-2029 seçimleri için projeksiyonlar çıkaracağız. O şekilde çalışıyoruz. Hep ileri diyoruz, hep yeni diyoruz. Daha ileriye gitmek çalışmayı gerektirir, üretmeyi gerektirir. Politikalar üreteceksiniz. Halk ne diyor, seçmen ne diyor? Ona bakarak yapmalısınız.

'İSTANBUL VE ANKARA'DA TABLO DEĞİŞTİ'

İsim olarak bir şey söylemem mümkün değil. Zaten isimler belli değil. Biz o aşamada değiliz. Biz milleti anlama aşamasındayız. Biz sözümüzü daha sonra söyleyeceğiz.

Tablo değişti. İstanbul ve Ankara'da AK Parti çok daha şanslı gözüküyor. Başka şehirlerde de... Aynı zamanda şu var; Milletin genel seçim ve yerel seçimleri birbirinden ayırdığını hepimiz biliyoruz. Yerel yönetimleri daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Çünkü geçtiğimiz seçimde bazı kayıplarımız oldu. Bunları neden kaybettik, geri nasıl alabiliriz ve yeni şehirleri nasıl ilave edebilirizin halk okumalarını yapmaya çalışıyoruz. Bu yazı böyle geçirdik. Bunun olumlu sonuçlarını da mart sonunda alacağımızı düşünüyorum.

BAKAN KACIR: TÜRKİYE OYUN BOZAN, OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya son operasyonlarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı;

Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük kararlılıkla devam edecek. Ülkede huzuru, güveni hakim kılmak için canla başla çalışıyoruz. Terörle mücadeleyi başkalarından talep edilen sistemlerle değil kendi geliştirdiğimiz milli savunma sistemleriyle yapıyoruz. Sınır ötesi harekatlarda da milli savunma sistemleri Mehmetçiği müdafaa ediyor. Türkiye'nin bu mücadelesi son terörist pişman edilene kadar devam edecek. Biz kendi kararlarını kendi alan bir ülkeyiz. Türkiye oyun bozan, oyun kuran bir ülkedir. 85 milyonun güveni için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

TERÖRLE MÜCADELE VE SİHA AÇIKLAMASI

Bizim odağımız terörle mücadele. Biz bu mücadelede ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. SİHA dediğimiz bir robot uçaktır. Kaynağı bizdedir, ne kadar istersek o kadar üretiriz. Hedefimizin teröristler olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Biz harekatın neticesine odaklanmış durumdayız. Burada da inşallah en etkin şekilde alacağımız hareket ile tüm paydaşlar el birliğiyle gerçekleştiriyor. Milletimizin geleceğine kast eden hiçbir güce seyirci kalmayız. Bu odak noktasında Türkiye adımlarını atıyor, atmaya devam ediyor. 

Onlarca Togg'u Türkiye gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip. Türkiye sadece savunma sanayinde değil sivil alanlarda da başarılarını ortaya koyacak seviyesindedir. Türkiye'nin teknoloji üssünde açılış gerçekleştirdim. Togg'un akıllı kameralarını üreten yerdi. Önümüzdeki dönemde bu girişim pek çok dünya markasına kamera ihraç ediyor olacak. 5G projelerinde milli projeler ortaya koyabileceğiz. Burada mutlaka 5G altyapısında yerlileştirme yapacağız. Türkiye raylı sistemlerde önümüzdeki dönemde yüksek hızlı trenleri de kabiliyetine ekleyecektir. 

Son 20 yılda atılan adımlar önümüzdeki dönemde meyvelerini vermeye başlayacak. Tüm sektörlerde hızlı yükselişin çıkması anlamında üstümüze düşeni yapmaya başlayacağız.

Haberin Devamı
AK PARTİ'Lİ USTA'DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI


AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emeklilerin kendi maaşlarıyla ilgili beklentileri var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bu teknik çalışmayla alakalı. Süreyle ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama iyi bir düzenleme getireceğiz inşallah. Burada önemli olan emeklinin alım gücünü artırmak.

EMEKLİYE İKRAMİYE OLACAK MI?

Bu Cumhurbaşkanımızın inisiyatifinde olan bir karar.

Bugünkü konuşma her açıdan çok önemli. Muhalefette hep bir değişimden bahsediliyor ama onu bile yapmakta zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği çok önemli mesajlar var, her açıdan önemli bir konuşma olacak.

'KAPSAMLI BİR DEĞİŞİM OLACAK'


CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, kongrenin düzenleneceği salondaki atmosferi paylaştı, son durumu aktardı;

40 bin kapasiteli Ankara Arena Spor Salonu, saat 08.00'den itibaren tamamen doldu. Salonun içinde ve dışında toplam 100 bin katılımcı olacak. Türkiye'nin dört bir yanından izleyicilerin geldiğini görüyoruz. Partiyi 2024 yerel seçimlere taşıyacak kadroların belirlenmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta boyunca listeleri belirlemek için çalıştı. Dün akşam çok geç saatlere kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK'yı belirlemek üzere çalışmalarını gerçekleştirdi. MKYK 110 kişiden oluşuyor, burada kapsamlı bir değişim olacak. O isimler arasında netleşenler var. Örneğin Metin Tarhan, Hayati Yazıcı gibi isimler yer alacak. Toplumun çok farklı kesiminden isim de listede yer alacak.

AK PARTİ'DEN KONGRE PAYLAŞIMI

'ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN PLANLAMASINI YAPTIK'


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kongre'nin kendisi bir mesaj zaten. Olağan kongre sürecine başladığınız zaman bir buçuk yıl sonra büyük kongre dönemine gelmiş oluyoruz. Önümüzdeki 5 yılın planlamasını yaptık. Nedir o adımlar Cumhurbaşkanımız Mayıs seçimini geçti kabineyi belirledi. İlçe başkanlarımızda değişim oldu. Siyasi partiler kanununa göre seçimlerden sonra yapsak da sorun olmayacağı halde o dinamizmi verelim diye buna başlayalım.

İSRAİL'E YAPILAN SALDIRI

İsrail'le ilişkiler iyi olduğunda da diplomatik ilişkiler koptuğunda da hep aynı şeyi savunduk. Bölgede istikrarın korunması. Bölgede istikrar iki devletle sağlanır. Bölgenin istikrara ihtiyaca var. Filistin konusunda da bunlar dikkate alınmalı.

'MUHALEFET TERÖRLE MÜCADELEDE YANIMIZDA OLMALI' 

Sonuç olarak terörle mücadeleye giriyorsunuz. Önemli olan bu mücadelenin devam etmesi. Bu milli bir mesele. Yeri geldiğinde SİHA da düşer. Hadiseler yaşanmıştır, yaşanır da. Muhalefet terörle mücadelede yanımızda olmalı. Teröre karşı bir olursa milletin kalbine girerler. Diğer ittifak matematik ittifakı. Kazanılmayan seçim üzerinden dağıtılan bakanlıkların tartışmasını diğer ittifak da görüyorsunuz. Bizim ittifakımız da yürüyen bir süreç görüyorsunuz. Biz ittifaka matematiksel olarak bakmıyoruz. Biz 5 sene boyunca yönetimin devam etmesi için bu ittifakın sürmesi lazım.

Yerel seçimlerde de genelde olduğu gibi görüşme olacak. Her seçimin ayrı bir atmosferi var. Yerel seçim çok daha farklı. Mayıs seçimlerindeki oy oranları üzerinden bir değerlendirme yapmak bizi de yanılgıya düşürür onları da. Her seçimin milletin nezdinde ayrı bir değerlendirme vardır. 2019'da 11 büyükşehri kazanan CHP'nin 31 Mart karnesidir.

ANKET AÇIKLAMASI

İlk defa yerel seçime girmiyoruz. Anket çalışmasını belediyelerle ilgili 2019'daki seçimlerden bir yıl sonra anket çalışmalarına başladık. Belediyelerimizin anket sonuçlarını görmek isteriz. İkaz edeceğimiz durumlar varsa ederiz. Kentlerin önceliğine göre hareket edilecek. Memura, emekliye hiçbir zaman enflasyonun altında artış yapılmadı, yapılmayacaktır. Seyyanen zam bir dengesizlik oluşturmuş durumda. Hazine ve Çalışma Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bir deprem felaketi geçirildi. Şimdi ekonomi konusunda çok ciddi adımlar atılıyor. Bu dönem 3 dönem kuralı uyguladık, milletvekili olmadık.

ERDOĞAN, DELEGE KARTINI ALDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Genel Merkez’e gelerek, kongre için delege kartını aldı.