Gündem Zehirli engerek yılanı paniği! Ev sahipleri görür görmez 112'yi aradı

Zehirli engerek yılanı paniği! Ev sahipleri görür görmez 112'yi aradı

25.05.2024 - 16:13 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de evin bahçesindeki beton barbekü içine giren zehirli engerek yılanını fark eden aile 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

OSMANİYE


Güney çevre yolu üzerindeki bir evin bahçesine giren yaklaşık 1 metre uzunluğundaki zehirli engerek yılanını fark eden ev sahipleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen Osmaniye Belediyesi İtfaiye ekipleri yılanı yakalamak için çalışma başlattı. Uzun uğraşlar sonucu özel aparat sayesinde yakalanan yılan, çuval içerisine konulup, götürüldüğü doğal yaşam alanına geri bırakıldı. (İbrahim EMÜL/Osmaniye, DHA)

ELAZIĞ

Elazığ’da eve girmeye çalışan yılan, daha önce fareleri yakalamak için koyulan tuzağa takıldı. Mersin'de ise site bahçesine giren yılan itfaiye ekiplerince yakalanarak doğal ortamına bırakıldı.

Olay Palu ilçesine Hasbey köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ev halkı fare için yapıştırıcı tuzak kurdu. Akşam saatlerinde tuzağa bakan aile, fare için koyulan yapıştırıcı tuzağına yaklaşık 2 metrelik bir yılanın yakalandığını gördü.

Ev sahipleri yılanı bulunduğu yerden çıkarıp tekrar doğaya bırakırken, başlarına ilk defa böyle bir olay geldiğini söyledi.

MERSİN

Edinilen bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi Çitçiler Caddesi üzerindeki bir sitenin bahçesinde yılan olduğunu fark eden vatandaşlar, itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine adrese giden Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yılanı uzun uğraşlar sonucu yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.

Haberin Devamı
YALOVA

Yalova’nın Altınova ilçesinde bir evde buzdolabının motor kısmına giren yılan, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılıp, doğaya salındı.

Olay saat 09.30 sıralarında Altınova ilçesi Ayazma köyünde meydana geldi. Gelen ses üzerine buzdolabını kontrol eden Enes Kopuz, motor kısmına giren yılanı gördü. Kopuz'un ihbarı üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, yaklaşık 2 metre boyundaki yılanı çıkararak doğaya saldı.

VAN

İpekyolu ilçesinde 3 bin 204 metre yüksekliğiyle Van’ın ikinci yüksek doruğu olan Erek Dağı’nda redde engerek yılını görüntülendi.

Dağda gezerken Türkiye’nin en zehirli yılanlarından biri olan engerek yılanını görüntüleyen Doğa Fotoğrafçısı Ferzende Coşar, “Nadiren türüne rastlanan radde engerek yılanı, daha önce Hakkari ve Ağrı’da görülmüştü. Van’da daha önce görülmemişti. Ben rastlandım ve görüntüledim. Bu tür yılan hemen hemen en zehirli türlerden birisidir. Doğa fotoğrafçısı "arkadaşlarıma sesleniyorum, siz de nadiren bulunan bu hayvan türüne denk gelebilirsiz. Lütfen dikkatli olun” diye konuştu.

 

 

 

TOKAT

Tokat’ın Turhal ilçesinde çiftçilikle uğraşan ve kendini “Diplomalı Hıyarcı” olarak tanıtan Uğur Karahan, eşiyle birlikte tarlaya su borusu döşemek için gittiklerinde ilginç bir olay yaşadı. Boruya delik açtıkları sırada içerisinden bir sürünme sesi duyan Karahan çifti, önce sesin bir sülükten geldiğini düşündü.

Ancak, açtıkları delikten baktıklarında bir yılanın boru içerisinde gezindiğini gördü.

KURTARMAK İÇİN BORUYU SÖKTÜ

Bir süre delikten bakan ve dilini uzatan yılan daha sonra gözden kayboldu. Yılanı kurtarmak isteyen Karahan, boruyu söktüğünde yılanın filtreye sıkıştığını fark etti. Kurtarma çabası sırasında yılanın kuyruğu Karahan'ın elinde kaldı ve yılanın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan Karahan, olay sonrası duygularını paylaştı.

“İLK DEFA YILANI BU KADAR YAKINDAN GÖRDÜM”

Yılanın filtreden geçmeye çalışırken öldüğünü söyleyen Uğur Karahan, “Namı diğer diplomalı hıyarcıyım. Sezonun açılmasıyla beraber tarla hazırlıklarımız başladı. Eşimle beraber tarlaya gittik. Boru döşemeye başladık. Borunun deliklerini delerken içinden sürünme sesi gelmeye başladı. İlk başta sülük sandım ama sülük bu kadar ses çıkartır mı diye bakarken deliğin içinden yılanın geçtiğini gördüm. Çok şaşırdım. İlk defa yılanı bu kadar yakından gördüm. Hatta delikten dilini falan çıkarttı. Evde acil işim çıktı. 10 dakika sonra geldiğimde yılan filtreden geçmeye çalışırken deliklerine sıkışmış, geri de dönememiş. Bu şekilde can vermiş. İnsanlar yılanı öldürmeye çalışıyor ama popülasyonu sağlaması açısından bence öldürmek yanlış. Bu yılan da zehirli yılana benzemiyordu. Yılanlar çekirge, fare ve kurbağaları yiyor. Bu şekilde rabbim bir zincir halkası oluşturmuş” dedi.

Haberin Devamı