Gündem LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyuru)

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyuru)

09.07.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yanıtını buldu. ÖSYM takvimine göre Ramazan Bayramı ve tatili sonrasında 2016 LYS sonuçları açıklaması yapılacak. Adayların, ÖSYM tarafından ikamet adresinde üniversiteye giriş sınavı sonuçları için 2016 LYS sonuçları postası gönderimi yapılmayacağına dikkat etmesi gerekiyor. 2016 LYS sonuçları açıklaması dijital platformda ‘AİS’ üzerinden yapılacak.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM duyuru)

Türkiye’de milyonlarca ortaöğretim mezunu öğrencinin üniversite eğitimlerini alabilmek için girmeleri gereken ÖSYM’nin gerçekleştirmekte olduğu üniversite sınavlarının yeni sistemdeki 2.aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı haziran ayının son haftası itibari ile tamamlandı. 5 farklı oturumdan oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca öğrenci için ise şimdilerde LYS sonuçları açıklamasının hangi tarihte yapılacağı merakı ve heyecanı başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na katılarak, 180 puan barajını geçen milyonlarca öğrenci haziran ayının son haftası düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarının 2.aşaması olan 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavı heyecanı yaşadı. 27 haziran günü son Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca adayın, meraklı bekleyişinin hız kesmeden devam ettiği bu sonuç açıklama bekleme süresi içerisinde adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 LYS soruları açıklaması üzerinden sınav esnasında çözdükleri soruları inceleyebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak elektronik ortam üzerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav soruları ile ilgili olarak yeni geçtiği sistemde soruların sadece yüzde 30’luk kısmını yayınlıyor. Bunun nedeni ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından alınan yeni karar ile birlikte artık tüm sınavlara yönelik olarak ciddi bir soru havuzunun oluşturulabilmesi çalışmasına başlanmasıdır. Bu yüzden günümüzde 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca üniversite adayı eskiden olduğu gibi ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması yapılana kadar tahmini LYS puanları hesaplamalarını yayınlanan Lisans Yerleştirme Sınavı oturum soruları açıklaması üzerinden gerçekleştirebilme şansına da sahip olamıyor. Bu yüzden de 2016 LYS sonuçları açıklamasının ÖSYM tarafından biran önce yapılması sınava giren milyonlarca üniversite adayı tarafından bekleniyor.

Haberin Devamı

Milyonlarca öğrencinin bekleyişini sürdürdüğü 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklamasına ilişkin olarak özellikle sanal platformlar üzerinde 2016 LYS sonuçları açıklaması ne zaman yapılacak sorusu en sık sorulan, soruların ve konuşulan konuların başında yer alıyor. Ancak herhangi bir erteleme açıklamasının ÖSYM tarafından yapılmamış olmasına karşın milyonlarca yeni üniversite adayı, 2016 LYS sonuçları açıklaması meraklı bekleyişini söndürebilmek için bir süre daha bekleyecek. Çünkü olduğu yoğun bir takvime giren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin bu süreçte Ramaza Bayramı uzatılmış resmi tatiline takılmasıyla birlikte 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını 18 temmuz ile bulmasına yol açıyor.

Henüz iki hafta kadar daha bir süre 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı açıklamalarını beklemek durumunda olan milyonlarca üniversite adayı, alacağı LYS puanları üzerinden hayallerini süsleyen veya çok istediği üniversiteye yönelik olarak tercih gerçekleştirecek. Tercih işlemleri sonucunda bir üniversiteye başvuru yapabilme hakkı kazanan milyonlarca öğrenci için eylül ayının ilk 2 haftası içerisinde üniversite kayıt başvuruları süreci başlayacak. 2016 LYS sonuçları açıklaması 18 temmuz tarihinde yapılacak. Milyonlarca öğrencinin eğitim yaşamlarında belirledikleri çizgiye göre Lisans Yerleştirme Sınavı’nın 5 farklı oturumundan katıldığı tüm oturumların sonuçlarını 18 temmuz tarihinde öğrenerek, üniversite kayıtları için gerekli olan LYS puanlarını alabilecek.