Gündem LYS tercih sonuçları açıklandı! Üniversite ilk kayıt işlemleri bugün sona eriyor

LYS tercih sonuçları açıklandı! Üniversite ilk kayıt işlemleri bugün sona eriyor

19.08.2016 - 23:27 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçlarının ardından Üniversiteyi kazanan adaylar kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. LYS tercih sonuçlarının açıklanması ile binlerce aday hayallerine kavuştu. İşte 2016 LYS hakkında merak edilen detaylar...

LYS tercih sonuçları açıklandı Üniversite ilk kayıt işlemleri bugün sona eriyor

Lise eğitiminin tamamlanması sonucunda artık öğrencilerim merak ettikleri ben ileride ne olacağım sorusuna yanıt verilmesi önemlidir. Çünkü artık bizler tüm hayatımız boyunca hangi mesleği yapacağımızı merak ederiz. Aynı zamanda yapılan bu meslekler ile geçimimizin sağlandığı için vatandaşların yapacak olduğu işin maaşı da önemlidir. Bu maaş ve de gerekli iş konusu öğrencilerin girecek oldukları üniversite sınavından iyi puan etmeleri ve de üniversite yaşamları boyunca kendilerini geliştirmeleri ile ilişkilidir. Gerçekleştirilen bu hizmetler sonucunda artık vatandaşlar olarak bizler lise eğitiminin sonunda girecek olduğumuz lisans eğitimi için önemlidir. Lisans eğitimi için gerekli olan bu çalışmalar sonucunda üniversite sınavları yapılır. Yapılan bu sınavlar sonucunda elde edilen sonuçlar ile beraber öğrenciler hangi üniversiteye gideceklerini bilmiş olurlar.

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lise mezunu herkesin belirlemiş olduğu bu sonuçlar doğrultusunda artık bizler de gerekli olan tüm bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Üniversite sınavlarında yer alan bu hizmetlerden bizler de yararlanacak olursak öncelikle bu çalışmalardan yararlanabilmemiz için bu sınavlara girmemiz gerekir. Yapılan sınavlara girdikten sonra da artık bizlere verilen 30 tane tercih hakkımız vardır. Bu 30 tercih hakkımızı bizlere tanınan çeşitli imkânlardan yararlanarak bizler de yararlanabiliriz. Üniversite ve bölüm tercihleri için bizler de aldığımız başarı sıralamalarına göre hareket edebiliriz.

Her yıl milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı bu üniversite sınavlarından sonra artık öğrencilerin bekledikleri şey LYS tercih sonuçları olmuştur. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak açıklanan bu LYS tercih sonuçları ile beraber artık adaylar nereye yerleştiklerini kolayca öğrenebiliriz. LYS tercih sonuçlarının açıklanması ile beraber artık öğrencileri üniversite heyecanı sarmıştır. 10 Ağustos Çarşamba gününden sonra belirlenen LYS tercih sonuçları adayların nereye yerleştikleri hakkında bilgi vermeye başlamıştır. LYS tercih sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden adaylara açıklanmıştır. Milyonlarca kişinin katılımı ile beraber bekledikleri bu LYS tercih sonuçları artık sonuçlanmıştır. Merakla beklenen bu LYS tercih sonuçları da açıklanarak artık en azından adaylar rahat bir uyku uyuyacaktır. Herkesin de merak ettiği bu LYS tercih sonuçları açıklanarak gerçekleştirilen bu sistemden bizler de yararlanabiliriz.

E-kayıt yönetimi yine aynı şekilde bu yıl da uygulanacaktır. E-kayıt üniversitelere yerleşen adayların internet üzerinden bölümlerine kayıt ettirmesidir. Örneğin uzak bir şehirde ki üniversiteyi kazanan adaylar hem kayıt için hem de yerleşmek için kazandıkları üniversiteye iki kez gitmek yerine daha olay bir şekilde kayıt yaptırarak artık bu noktada gerekli hizmetlerden yararlanabiliriz. Bu şekilde adayların hemen anında gerekli olan üniversite şehirlerine gitmelerine gerek kalmaz. İşte bu şekilde bizler daha kolay bir şekilde e-kayıt yaptırarak kısa bir zamanda bu hizmetleri kullanabiliriz. LYS tercih sonuçlarına göre açıklanan fakültelere kayıtlarını yaptırabilirler. Bu şekilde hızlı bir şekilde LYS tercih sonuçlarına göre izler kayıt işlemlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden öğrenerek üniversitenin gerekli olan ana sayfasından yararlanabiliriz. Binlerce öğrenci de bu yöntemi seçerek uzakta olan bir ile gitmeden daha kısa sürede kayıtlarını yaptırabilirler.