Gündem LYS üniversite tercih sonuçları açıklandı! - Tıkla Öğren

LYS üniversite tercih sonuçları açıklandı! - Tıkla Öğren

12.08.2016 - 08:08 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçları açıklandı. Binlerce üniversite adayı tarafından oldukça merak edilen LYS tercih sonuçlarının tüm detaylarını sizler için derledik. ÖSYM tarafından açıklanan LYS tercih sonuçları hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları ve ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

LYS üniversite tercih sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren

LYS tercih sonuçları açıklandı. Hayatımız boyunca bizler gerekli olan tüm alanlarda ki işlemlerimizi yapabilmemiz için bir iş hayatına bir meslek sahibi olmamız gerekir. Sahip olduğumuz bu meslekler doğrultusunda bizler geçimlerimizi sağlarız. Ancak meslek sahibi olmak iyi şartlar altında çalışıp yüksek maaşlar almak ne yazık ki sanıldığı kadar kolay değildir. Eğitim hayatına devam ederek meslek sahibi olmak isteyen adayların gerçekleştirmeleri gereken bazı önemli işlemler vardır. Bunun için yapılması gereken tüm işlemlerin öncelikle eğitim hayatını düzgün atlatmak olacaktır. Gerçekleştirilen çeşitli işlem kolaylıkları sonucunda artık vatandaşlar lise son sınıfta girecek oldukları belirli sınavlar düzenlenir. Bu sınavlara katılım sağlayabilmek adına da bizlerin önce on sekiz yaşını doldurup lise sonda okuyor olmamız gerekir. Fakat aynı zamanda lise mezunu kişiler de bu sınavlara diledikleri zaman katılım sağlayabilirler. Çünkü bu sınavlar sonucunda yapılan çeşitli tercihlerle adayların hangi üniversite ve de hangi bölüme gidecek oldukları belirlenir.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversiteye gidebilmek lisans eğitimi alabilmek için öğrenciler her yıl düzenli olarak belli sınavlara girerler. Eğitimlerini devam ettirebilmek için kendilerini geliştirebilmek için adayların bu lisans eğitimini alabilmek için bu sınavlardan iyi sonuçlar elde ederek tercihlerini o doğrultuda yapmalıdırlar. Ülke genelinde yapılan bu sınavlara girerek üniversite eğitimi alabilmek için bu sınavlardan başarılı olmanız gerekir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu sınavlar mart ve haziran ayında yapılmıştır. Lisans Yerleştirme Sınavı olarak bilinen son sınavın sonuçlarının açıklanmasından sonra ise LYS tercih heyecanı adayları sarmıştır. Ülkemizde son dönemlerde iki oturumlu yapılan bu sınava milyonlarca öğrenci her yıl katılımda bulunmuştur. Bu sınava katılarak elde ettikleri sonuçlara ve de isteklerine göre LYS tercihlerini yapabilirler. Adayların girecek oldukları bu sınavlar sonucunda pek çok puan türünde sonuçlar gelir. LYS tercihlerini yaparken de girmek istedikleri bölümlerin geçen yıl ki başarı sıralamasının puan türüne dikkat etmeleri gerekir.

Haberin Devamı

Adaylara toplamda 30 tane üniversite ve bölüm seçme hakkı verilir. İleride hangi mesleği yapmak isterlerse ona göre bu tercihlerini yapmaları önemlidir. Gitmeyi düşünmedikleri şehri ve bölümleri asla ve asla tercih rehberinde bulundurmamaları gerekir. Çünkü hazırlanan taban puan ve başarı sıralamaları geçen yıl ki üniversite sorularına göre belirlendiği için adayların dikkatli olması gerekir. Puanlarda bazı değişiklikler meydana geldiği için asıl olarak Türkiye sıralamasında kaçıncı olduklarına bakarak yani başarı sıralamalarına göre tercihlerini yapmaları onların yararına olur. Ülkemizde meydana gelen beklenmedik üzücü olaylar nedeniyle ertelenen LYS tercihleri de LYS tercih sonuçlarını etkilemiştir. Bu nedenle LYS tercih sonuçları da bir sonra ki haftaya kadar ertelenmiştir. Ancak LYS tercih sonuçları sürpriz şekilde dün açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden LYS tercih sonuçlarını öğrenebiliyor.