Gündem Madenciler ‘özelleştirmeme’ sözü aldı

Madenciler ‘özelleştirmeme’ sözü aldı

08.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan yaklaşık 2 bin maden işçisinin, kurumun özelleştirilmesinin önünü açan torba yasa tasarısınndaki 58. maddeyi protesto için başlattığı ‘maden ocağından çıkmama’ eylemi taleplerinin karşılanacağına dair söz verilmesi nedeniyle 21 saat sonra sona erdi.

Madenciler ‘özelleştirmeme’ sözü aldı

Maden işçileri, 05.00 sıralarında sendika temsilcileriyle yaptıkları görüşmenin ardından ocaklardan çıktı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini belirterek “Dedik ki 58’nci maddenin Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun devlet eliyle işletilen sahaları hariç tutulacak. Sabaha karşı 03.30’da bunda anlaştık. Perşembe günü Meclis gündemine getirecekler. Bu iki kelimeyi ilave ettikten sonra bizim hiç problemiz kalmayacak” dedi. Maden işçileri, sendika önünde bir süre ‘Madenci feneri sönmeyecek’, ‘İşte sendika, işte madenci’ sloganları attıktan sonra dağıldı.
Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Zonguldak’ta TTK’ya ait maden sahalarının özelleştirilmesine yönelik maddenin torba tasarıdan çıkarılacağını aktardı.

Haberin Devamı