Gündem Malatya’da 5.3’lük deprem panik yarattı

Malatya’da 5.3’lük deprem panik yarattı

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Malatya’da dün akşam meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. Depremde 1 metruk bina yıkılırken, ağır hasarlı 2 bina yan yattı, 23 kişi ise hafif yaralandı.

Malatya’da 5.3’lük deprem panik yarattı

BURHAN KARADUMAN Malatya - Malatya, önceki akşam saat 20.01’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dün akşam bir kez daha sallandı. AFAD Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; saat 20.48’de merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte olan deprem, Malatya’nın yanı sıra Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa ve Adıyaman’da da hissedildi. Büyük korku ve paniğe neden olan sarsıntıyla birlikte Malatyalılar panik halinde sokaklara çıktı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıkıma yol açtığı illerden olan kentte vatandaşlar güvenli buldukları parklara akın etti. Bazıları ilerleyen saatlerde evlerine dönerken, bazıları ise geceyi dışarda geçirdi. 

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 1 metruk binanın yıkıldığını ve 2 ağır hasarlı binanın da yan yattığını açıklarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da düşme ve yüksekten atlama sonucu Malatya’da 22, Adıyaman’da ise 1 kişinin yaralandığını duyurdu. 

İçme suyu uyarısı 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden yapılan açıklamada, vatandaşlar içme suyunu kullanmamaları konusunda uyarılarak, “Depremin ardından Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bulanıklık oluşmuştur. İkinci bir duyuruya kadar içme suyunu kullanmayınız” denildi. 

Antalya ve Diyarbakır 1 saat arayla sallandı

Diyarbakır’da dün Hani ilçesinde saat 15.25’te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, 1 saat geçmeden bir deprem de Akdeniz’de yaşandı. Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 16.16’da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir hasar meydana gelmedi. ● HABER MERKEZİ