Gündem Malatya'da tehlikeli gerginlik

Malatya'da tehlikeli gerginlik

15.10.2009 - 08:05 | Son Güncellenme:

İnönü Üniversitesi kampusunda çıkan kavga, kent merkezine taşındı: Biri DTP'li iki öğrenci bıçaklandı, bir öğrenci dövüldü

Malatyada tehlikeli gerginlik

İnönü Üniversitesi Kampusü'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında önceki gün çıkan kavgada 7 öğrenci hafif yaralandı. Gerginlik dün de sürürken kent merkezinde taşınan kavgada 2 öğrenci bıçakla yaralandı, 1 öğrenci de dövüldü. Bıçaklanan öğrencilerden biri DTP üyesi.

İnönü Üniversitesi Kampusü otobüs durakları bölgesinde karşıt görüşlü öğrenciler S.O. (25) ile E.G.G. (21) arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, otobüs durakları bölgesinde bekleyen bu kişilerin yandaşları birbirine girdi. 2 grup arasında çıkan kavgada hafif şekilde yaralanan Y.K. (20), M.K.G. (19), E.G.G., V.Ş. (21), Ü.K. (19), U.A.Y. (20) ve S.O., Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Dün de kent merkezinde PTT binasının arka sokağında, kampusteki kavgaya karışan F.B., S.D. ve U.A.Y. adlı öğrenciler bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda F.B. ve S.D. bıçakla yaralanırken U.A.Y. de dövüldü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralı öğrenciler gelen ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. F.B. ve S.D., ilk tedavilerinin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

DTP: ÖĞRENCİ OLMAYAN KİŞİLER Bıçaklanan İnönü Üniversitesi öğrencisi F.B.'nin aynı zamanda DTP Malatya Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olduğu bildirildi. DTP Merkez İlçe Başkanı Zeki Kılıçgedik, Turgut Özal Tıp Merkezi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi'ne, öğrenci olmayan bir takım insanların alındığını ve öğrencilere saldırılar düzenlendiğini iddia etti. Kılıçgedik, “Biz bu olaydan uzun zamandır rahatsızız. Öğrenci olmayan kişiler üniversiteye alınarak gerginlik yaratılıyor” dedi