Gündem Manavgat’ta dükkanı yakılan 4 kişi cinayetten tutuklandı

Manavgat’ta dükkanı yakılan 4 kişi cinayetten tutuklandı

15.09.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde 9 Eylül günü terör olaylarını protestolarda Mehmet Acar’ın öldürülmesine ilişkin 4 kişi tutuklandı. Olay günü Çolaklı’da iki dükkanı yakılan ve göstericiler tarafından dövülen şüphelilerin avukatları, ortada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutukluluğa itiraz etti.

Manavgat’ta dükkanı yakılan 4 kişi cinayetten tutuklandı

Manavgat İlçesi’nde 9 Eylül günü terör olaylarını protestolar sırasında Çolaklı’da Facebook üzerinden HDP’yi övücü sözler paylaştığı ileri sürülen Parıltı ailesiyle, bu paylaşımları görüp sayfadan kaldırmasını istediği öne sürülen Mehmet Acar ve arkadaşları arasında çıktığı iddia edilen kavgada Acar yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Menderes Parıltı, Peymal Parıltı, Mustafa Parıltı ve Ahmet Parıldar tutuklanarak Alanya Cezaevi’ne gönderildi.

AVUKATLARDAN İTİRAZ
Alanya Sulh Ceza Hakimliği’ne tutukluluğa itiraz eden şüpheli avukatları, göstericilerin olay günü Facebook üzerinde ’Anti-PKK’ adlı sayfa üzerinde örgütlendiğini, HDP’de siyaset yapanların daha önceden hedef belirlenerek bölgede ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendiğini öne sürdü. Avukatlar, dükkan sahibi Menderes Parıltı’nın Facebook’ta HDP yanlısı paylaşımda bulunmasının ardından konvoy halinde araçla gelen yaklaşık 100 kişiden 20-25’inin Parıltı, oğulları ve kardeşine sopalarla saldırdığını ve yaraladıktan sonra grubun ayrıldığını kaydetti. İşyerinde müvekkilleri sopalarla döven grubun araçlarına binip ayrıldığını anlatan avukatlar, bu olay üzerine jandarmanın işyerine gelerek ’koruma’ amaçlı ’hastaneye götüreceğiz’ diye Menderes Parıltı ve beraberindeki 4 aile üyesini alarak ayrıldığını, bu kez 500 kişilik grubun tekrar işyerine gelerek aileye ait iki dükkanı da yaktığını dile getirdi.

DELİL BIÇAĞI VE YARA ARASINDA FARK
Jandarmanın ’hastaneye götüreceğiz’ diye yola çıkardığı 5 kişiyi, bir telefon üzerine Çolaklı Jandarma Karakolu’na götürdüğünü dile getiren avukatlar, bu kez de göstericilerin ’Katiller Çolaklı jandarmada’ diye orayı basmaya kalktığını, jandarmanın da buradan Taşağıl’a kaçırdıklarını ifade etti. Olayda yaşamını yitiren Acar’ın sırtından bıçaklandığı ve otopsi raporuna göre bıçak derinliğinin 30 santimetre olduğunu belirten avukatlar, savcının olayda kullanıldığı iddia edilen bıçağın 15 santimetre olduğuna yer verdiğini ve yeterli delil bulunmadığını kaydetti.

CİNAYETİ KABUL ETMEDİLER
Grupların örgütlendiği ’Anti PKK’ Facebook sayfası üzerinde yapılan bir paylaşımda ise Mehmet Acar’ın ölümüne yönelik, ’Mehmet Acar kardeşimiz Side Kumköy’de Z.Ş. isimli ülkücü abimizin dükkanında bıçaklanmış. Z. abi bile bunu yapıyorsa ben başka ne diyim’ şeklinde ifadeler bulunduğunu aktaran avukatlar, bu paylaşıma göre cinayetin Çolaklı’da değil Kumköy’de işlenmiş veya arbede sırasında göstericiler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü.
Parıltı ailesi siyasetin içersinde yer aldığı için olayın üzerlerine yıkılmaya çalışıldığını dile getiren avukatlar, müvekkilleriyle yaptıkları görüşmelerde bıçaklama olayını kendilerinin yapmadıklarını, tam tersi işyerleri basılarak ağır şekilde dövüldüklerini anlattıklarını kaydetti. Tutuklu müvekkillerine yönelik yapılan saldırılar, ağır darp ve işyerlerinin yakılmasına yönelik hiçbir işlem yapılmadığını da anlatan avukatlar, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması, tutukluluğun sona ermesi yönünde mahkemeye başvurdu. Ayrıca, yakılan dükkanlar ve saldırı olaylarına ilişkin de suç duyurusunda bulunuldu. Avukatlar, şu an dosyada tutuklamaya yetecek düzeyde delil olmadığı, kamera kaydı, olay yeri inceleme gibi deliller olmamasına rağmen sadece saldırganların ifadeleri doğrultusunda tutuklama işlemi yapıldığını kaydetti.