Gündem Mansur Yavaş: Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur

Mansur Yavaş: Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur

09.03.2024 - 18:05 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cumhuriyet Akademisi'nin açılış törenine katıldı.

Mansur Yavaş: Ankarayı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur

Açılış töreninde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Alandaki vatandaşlara seslenen Yavaş, "Bize düzen Fethi Başkanım ile beraber önümüzdeki 5 yıllık dönemde el ele vererek Ankara'nın Cumhuriyet'in başkenti olması kimliğini daha da ileriye götürerek, hem tarihimize, ulusa sahip çıkarak hem de yeni yapılacak eserlerle Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Başkent'i ona layık olacak halde dünyanın bütün başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur" dedi.

Haberin Devamı

Mansur Yavaş: Ankarayı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur

Fethi Yaşar ile aynı heyecanla bir 5 yıl daha el ele vereceklerini söyleyen Yavaş, "Ankara'da yaşayan herkesin daha mutlu, daha konforlu hizmet alması, yaşadığı kentten mutlu olması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Bu çalışmaları yaparken; elbette paranın sahibi sizsiniz, sizlerin talepleri doğrultusunda yatırımlar yapıp, çalışmaya devam edeceğiz. Fethi Başkanımın görevi süresinde açtığı birçok tesisin yanında anlamlı olarak bu en güzel tesisinin de Ankara'mıza, Yenimahalle'ye, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Fethi Başkanımdan da yenilerini bekliyoruz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'HESABI HALKA VERMEK ZORUNDA'

Mansur Yavaş, Mamak Yeni Bayındır Mahallesi'nde CHP'nin Mamak adayı Veli Gündüz Şahin ile beraber Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Yavaş, seçim otobüsü üzerinden halka hitap ederek, 5 yıllık görev süresi boyunca Ankara'daki herkese eşit hizmet ettiklerini söyledi. Yavaş, 'Hesabımı öbür dünyada veririm. Bana kimse hesap soramaz' mantığının kendilerinde olmadığını belirterek, "Bu dünyada hesabını veremeyen, öbür dünyada hiç veremez. Az inancı varsa sorumlu olduğu, parasını kullandığı insanlara hesabını versin. Ben 2019'da mal beyanında bulundum, seçilmeden önce. Şimdi şu andaki mal beyanımı da verdim. Hala bekliyorum. Ankara'da aday olan, rakibim olan şahıs, 4 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı yaptı. Daha önce ilk belediye başkanlığı yaptığı zamanki servetiyle, şimdiki servetini açıklasın. Bu hesabı halka vermek zorunda. Bekliyoruz hala" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'Yİ SEVEN HERKESLE BERABER OLURUZ'

Açılışını yaptıkları seçim bürosunu organize eden arkadaşları arasında daha önce AK Parti'de siyaset yapan kişiler olduğunu söyleyen Yavaş, Ankara'da teröristler hariç herkesle iş birliği yaptıklarını vurguladı. Yavaş, İstiklal Marşı'yla, Türk bayrağıyla gurur duyan herkesi yol arkadaşı olarak gördüklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Hangi partiye oy verirse versin, biz onlarla beraber yürürüz. Türkiye'yi seven herkesle beraber oluruz. Şu andaki beraberliğimiz de Mamak için Ankara için. Çok daha güzel hizmet yapmak için Allah razı olsun bize destek oluyorlar. İnşallah bu dönem Veli Başkanımla beraber çok daha güzel hizmetler yapacağız. Her yerde söylüyorum, şehre giriş çıkışlara kapılar yapıldı. Bugünkü maliyeti 400 milyon lira arkadaşlar. Hangi Ankaralının işine yarıyor bu? 'Eser yapıyoruz' adı altında bunları yapıyorlar. Bakın belediyecilik nedir? Doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan tüm insanların ihtiyaçlarıyla ilgilenen kurumdur. Dolayısıyla esnaf varsa işini geliştirmesi için iş adamı varsa işini geliştirmesi için hasta varsa iyileştirmek için ihtiyaç sahibi varsa karşılaştırmak için aç varsa doyurmak için çocuğu okuyamıyorsa onu okutmak için her türlü ihtiyacıyla ilgilenen kişidir belediye başkanı."

Haberin Devamı

'ANKARA HALKININ OYLARIYLA SEÇİLDİM FIRSAT BU, NE HİZMET EDERSEM KAR DEDİM'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, CHP Keçiören Belediye Başkanı adayı Mesut Özarslan ve beraberindeki partililer ile birlikte Keçiören İncirli'de halk buluşması gerçekleştirdi. Demokrasiye saygısı olan herkesin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na saygı duymak zorunda olduğuna işaret eden Yavaş, "Eğer ben partizanlık yapıyorsam o zaman başka, ama ben asla hiç kimseyi ayırmadım. Çünkü ben şöyle baktım. Ankara'nın herhangi bir bölgesinde sağlıkla ilgili problem varsa, açıktan akan kanalizasyon varsa onun yanında çocuklar oynuyorsa salgın ve hastalık tehlikesi varsa hangi partiye oy verdiğinin ne önemi var? İşte vicdanlı belediye başkanı böyledir. Hiçbir yere giderken nereden ne kadar oy aldım diye bakmadım çünkü Ankara halkının oylarıyla seçildim fırsat bu, ne hizmet edersem kar dedim" dedi. 

Haberin Devamı

'KONVOYLA GİDENLER SİZİN PARANIZLA GEZİYOR'

Yavaş, vatandaşın hiçbir zaman kendisinin çakarlı araçlarla, konvoylarla bir yere gittiğini görmediğini, Ankara'da hiç kimseyi ayırmadığını ve kimseye kötülük yapmadığını kaydeden Yavaş, şunları söyledi:

"Sevgili Keçiörenliler, o konvoyla gidenler var ya sizin paranızla geziyorlar. Kendi paralarıyla gezmiyorlar. Artık Ankara’da iş var, şatafat dönemi bitmiştir. Boy boy kendi fotoğraflarını açanlar, mecliste ağzına gelen her hakareti yapanlar siyasetin çöplüğüne gömüldü. Bizi engellemek isteyenlerin birçoğu gitti. Bir kısmı da seçimde kaybedecek. Ama o halkın iradesine saygı duymadıkları Büyükşehir Belediye Başkanı sizlerin desteğiyle Allah’ın izniyle rekor oyla yeniden seçilecek."

Haberin Devamı

'BAŞKENT İSMİNDEN RAHATSIZ OLMAYIN'

Yavaş, Keçiören Belediyesi dahil birçok belediyenin el değiştirdiğini ifade ederek "Bunu duyuyorsunuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı televizyonda bizzat ifade etti. İnşallah meclis çoğunluğunu alacağız" şeklinde konuştu.

Yavaş ayrıca Keçiören Fatih Köprüsü’nün projesinin hazır olduğunu trafiği rahatlatacaklarını, Keçiören- Ovacık arasındaki metro projesinin bittiğini ve Ulaştırma Bakanlığı’na gönderilip onay beklendiğini açıkladı. Yavaş, Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'un 'Ankart' projesine ilişkin, "Başkent isminden lütfen rahatsız olmayın. Başkent, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkent yaparak onurlandırdığı Ankara burası. Başkent olmakla övünüyoruz, başkentle yaşamakla övünüyoruz" dedi.

'ARTIK KEÇİÖREN'DE DE HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK'

Keçiören'in bir dönemin sonuna geldiğine işaret eden Yavaş, "Büyükşehirle el ele tutuşacak, gerçekten burada yaşayan insanların Mesut Başkanımın saydığı projeleri gerçekleştirip Keçiörenliyi daha mutlu hale getirecek çalışmaları beraber yapacağız. El ele tutuşacak, kimseyi ayırmadan herkesin inancına saygı duyarak yaşamasını sağlayacak, kin ve nefreti ortadan kaldıracak, huzuru ve bereketi Keçiören'e getirecek belediye başkanımız burada. Artık Keçiören’de de her şey şeffaf olacak" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'MİZ DÜZE ÇIKACAK'

'Şeffaflık' ödülü aldığını anımsatan Yavaş, "Bundan sonra CHP'nin halkçı belediyelerinin olduğu her yerde bundan sonra bu uygulamalar olacak. Bu uygulamalar olacak ki artık ülkemiz temiz yönetimleri gördükçe İnşallah bundan sonraki seçimlerde de takdirini ondan yana kullanacak. Çünkü belli bir fikri sürekli şeytanlaştırarak, ötekileştirerek yaptıkları yolsuzlukları yıllar boyu devam ettirir sandılar. Bizler de tersine halkı memnun eden uygulamalar yapmak suretiyle onların gerçek yüzlerini ortaya çıkaracağız ve inşallah Türkiye’miz düze çıkacak" diye konuştu.