Gündem ‘Mansur Yavaş artık CHP’nin ev kölesi olmuştur’

‘Mansur Yavaş artık CHP’nin ev kölesi olmuştur’

29.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik, “O artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur” ifadesini kullandı.

‘Mansur Yavaş artık CHP’nin ev kölesi olmuştur’

COŞKUN ERGÜL Ankara - Akşener, Keçiören’de gerçekleştirilen iftar programında, partisinin milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ve partililerle bir araya geldi.  

Haberin Devamı

Amerikalı insan hakları savunucusu Malcolm X’in sözlerine atıfla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Yavaş’ın İYİ Parti’ye yönelik tavrını eleştiren Akşener, şunları söyledi: “Malcolm X der ki; ‘Tarihte iki tür köle vardır: Bunlardan biri ev kölesidir, diğeriyse tarla kölesidir. Ev kölesi, efendisine yakın yaşayan köledir. Efendisinin evinde, çatı arasında veya bodrumda yaşar. Efendisi gibi giyinir, efendisinin kullanılmış giysilerini giyer, efendisinden artanları yer. Ve efendisini efendisinin kendisinden bile çok sever.’ İşte bugün geldiğimiz noktada Yavaş da tam olarak budur. O artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur.” 

‘Bana abla demeyin’ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Akşener, “Lafa gelince ‘canın sağolsunlar’, ‘muhalefete muhalefet etmemler’ ama gerçekler ‘anasının balkonu.’ Bu arkadaş seçimlere kadar bizi terörist, çapulcu ve marjinal de ilan ederse şaşırmayın. Bir de çıkmış utanmadan ‘Ben Meral Hanım’a abla derim’ diyor. İşi düşen ‘abla’ edebiyatına sarılıyor. Ama ben artık CHP yöneticilerinin yüzüme ‘abla’ deyip sonra, yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden sıkıldım. Bana abla, mabla demeyin” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mungan’dan İYİ Parti’ye ‘Maskeli Balo’ davası

Yazar Murathan Mungan, sözleri kendisine ait olan, Yeni Türkü’nün seslendirdiği “Maskeli Balo” şarkısını seçim reklamında kullanan İYİ Parti’ye dava açacağını duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan Mungan, “Şarkımın ruhunu, fikrini oluşturan dizelerimin bir siyasi parti tarafından rızam ve bilgim dışında kullanıldığını üzüntüyle öğrendim” dedi.

Mungan’ın avukatı Bişar Abdi Alınak da yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “‘Maskeli Balo’ isimli şarkı ve aynı isimli edebi eser, İYİ Parti tarafından müvekkilimizden gerekli izinler alınmadan, siyasi propaganda amaçlı bir reklam filminde kullanılmıştır. Müvekkilin ilgili siyasi partiyle ilişkisi olduğu kanısını uyandıran işbu kullanıma dair tarafımızca derhal ihtiyati tedbir ile yayından kaldırma başvurusunda bulunulmuştur.”