Gündem MEB AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı! AÖL 2.dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

MEB AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı! AÖL 2.dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

18.08.2020 - 07:36 | Son Güncellenme:

AÖL 2. dönem sonu sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Lise eğitimine Açıköğretim üzerinden devam eden adaylar 25-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen AÖL 2. dönem sınavlarının ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merak içerisinde beklemeye başlamıştı. Dün açıklanması beklenen sonuçlar henüz açıklanmazken konuya dair henüz resmi bir açıklama da gelmedi. Peki AÖL 2. dönem sonu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı AÖL 2.dönem sınav sonuçları açıklandı mı

AÖL sınav sonuçları için geri sayım sürüyor. Lise eğitimine açıktan devam eden adayların merak içerisinde beklediği sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından 17 Ağustos olarak duyurulmuştu. Sabah saatlerinden itibaren arama motoru üzerinden araştırmalarına devam eden adaylar AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını araştırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

25-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. dönem sonu sınavlarının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı saati merak içerisinde bekliyor. Peki AÖL 2. dönem sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

AÖL SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 17 Ağustos olarak duyurulmasına rağmen dün gün içerisinde açıklanmadı. AÖL sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklamada da yapılmazken sonuçların her an açıklanabileceği için adaylar resmi site üzerinden sorgulama işlemlerine devam ediyor. 

AÖL 2020-2021 İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

Açıköğretim Lisesi 2020-2021 ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos - 9 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

AÖL 2019-3. DÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLER

Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistemle yapılan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı dönem sınavları ertelenmişti.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bakanlık makamının, 7327427 sayı ve 02.06.2020 tarihli onayı doğrultusunda, Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olan öğrencilerimizden;

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3. Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verilecektir.

Kredi verilecek öğrencilerimizin herhangi bir iş ve işlem yapmasına gerek yoktur.

Öğrencilerimizin kayıtları otomatik olarak bakanlığımız tarafından yenilenip, sistem tarafından ders atamaları yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ders atamaları, sistem tarafından, dönemlere göre sıralı olarak, zorunlu derslerinden başlayarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz seçilen bu derslerden başarılı sayılacaktır.

Yukarıda belirtilen iş ve işlemler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem (2019-2) sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması nedeniyle eylül ayı içerisinde tamamlanacaktır.