Gündem MEB Müsteşarı Tekin: Şubatta atama yok

MEB Müsteşarı Tekin: Şubatta atama yok

08.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, “Artık şubat bitiyor, bir atama olsa dahi bunun adı artık şubat ataması olmaz. Her yıl bütçe kanununda yer alan atama izninin dağılımı Maliye ve Çalışma Bakanlığınca henüz yapılmadı. Bu nedenle, kaç öğretmen istihdam edeceğimizi bilmiyoruz. Henüz bunun kararı verilmedi” dedi.

MEB Müsteşarı Tekin: Şubatta atama yok

Tekin, SETA’nın düzenlediği, “Türkiye’de Öğretmen Yetiştirmenin Geleceği ve Aday Öğretmenlik Modeli” paneline katıldı. Panel sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Tekin, “Daha önce ocak ayında yaptığınız açıklamada, atama kontenjanları belli değil demiştiniz, Maliye Bakanıyla görüşmemiz gerekiyor demiştiniz. Bugün şubatın 7’si.. Şubat’ta atama olacak mı?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Bugün şubat ayının 7’si. Artık Şubat bitiyor, bir atama olsa dahi bunun adı artık şubat ataması olmaz. Her yıl bütçe kanununda yer alan atama izninin dağılımı Maliye ve Çalışma Bakanlığınca henüz yapılmadı. Bu nedenle, kaç öğretmen istihdam edeceğimizi bilmiyoruz. Henüz bunun kararı verilmedi. Bunun kararı verilirse bunun ne kadarını şubat, ne kadarının da 2017 KPSS ataması sonrasında olacağına biz karar vereceğiz. Elimizde bir veri olmadan konuşmamız doğru değil.”