Gündem Mehmet Ali’nin mezarı boş kaldı

Mehmet Ali’nin mezarı boş kaldı

07.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta depremde can veren sekiz kişilik Düşünmez Ailesi’nin yedi ferdi Söğütlü Köyü mezarlığında yan yana yatıyor.

Mehmet Ali’nin mezarı boş kaldı

NAMIK DURUKAN- HÜSEYİN ALTUN MARAŞ- Adı kayıplar listesinde yer alan 11 yaşındaki Mehmet Ali’nin annesinin yanına kazılmış mezarı ise boş duruyor. Almanya’da yaşayan amcası Ecevit Düşünmez’in aktardığına göre önce Kahramanmaraşspor, sonra Gaziantepspor alt yapısında top koşturan Mehmet Ali’nin gönlünde Beşiktaş yatıyordu. Solaktı ve oldukça umut veren bir sporcuydu. Başka takımların altyapılarından teklifler alıyordu. Mehmet Ali, babası Ahmet, annesi Fatoş, kardeşleri Elçin ve Helin depreme kent merkezinde, dede İsmail ile babaanne Elif Düşünmez ise köyde yaklanmıştı. Ailenin yedi üyesi can verirken, Mehmet Ali’nin ise cenazesine ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Mehmet Ali’nin mezarı boş kaldı

Adı kayıplar listesinde yer alan 11 yaşındaki Mehmet Ali Düşünmez’in amcası Ecevit Düşünmez, “Mehmet Ali bulunana kadar bu mezar açık kalacak. Mezarlığa her geldiğimde boş mezarı görünce fena oluyorum” dedi.

Bulunana kadar açık

Mehmet Ali için arayışlarını sürdürdüklerini belirten amca Hacı Düşünmez, “Mehmet Ali’nin boş mezarını annesinin yanına koyduk. Anneannesi böyle istedi çünkü. Amcası Almanya’dan geldi, kan testi verdi. Belki hastaneden çıkar diye ama maalesef bulunamadı. Mehmet Ali bulunana kadar mezar açık kalacak. Boş mezarı gölünce fena oluyorum. Ölüsünü bulsam huzur bulacağım. Maraş yetkililerinden ricamızdır, bir an önce bulsunlar” diye konuştu.