Gündem Meme kanserini Türkiye’de yendi

Meme kanserini Türkiye’de yendi

08.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İleri evre meme kanseri nedeniyle Bulgaristan’da gittiği doktorların ‘Çok az ömrün kaldı’ dediği 45 yaşındaki Galya Valçovska, yaşama ümidiyle geldiği Türkiye’de sağlığına kavuştu...

Meme kanserini Türkiye’de yendi

Bulgaristan’da muhasebecilik yapan Galya Valçovska (45), ayna karşısında kendi kendine meme muayenesi yaparken göğsünde bir kitle fark etti. Hemen doktora başvuran Valçovska’ya, ileri evre meme kanseri teşhisi konuldu. Doktorların en kısa zamanda ameliyat olması gerektiğini söyledi.  Ancak kanser ilerlediği için ameliyatın da yeterli olmayabileceğini, çok az ömrümün kaldığı belirtildi. Bunun üzerine hemen yurt dışında doktor araştırmaya başlayan Valçovska’nın adresi Türkiye oldu. Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Tükenmez’e ulaşan Valçovska’ya önce kemoterapi uygulanmasına karar verildi. 6 ay kemoterapi tedavisi gören Valçovska’yı daha sonra Doç. Dr. Tükenmez ameliyat etti. Endoskopik mastektomi yöntemiyle ameliyat edilen Valçovska’nın memesinin içi boşaltılarak yerine silikon implant yerleştirildi.

Haberin Devamı

‘2. yaşamıma başladım’

Sağlığına kavuşan Valçovska, umutları tükenmiş bir şekilde Türkiye’ye geldiğini belirterek şunları söyledi: “Ülkemde doktorlar sayısı günlerim olduğunu söyledi. Kendimden daha çok oğlumu düşünerek hayatta kalmaya çalıştım. Buraya gelince başaracağımı hissettim. Kanseri yenerek ikinci yaşamıma başladım.”

İkinci hayatının ilk yaş gününü kutlayan Galya Valçovska pastasını doktoru Doç. Dr. Mustafa Tükenmez ile beraber üfledi. Doç. Dr. Tükenmez, endoskopik mastektomi tekniğini şöyle anlattı: “Meme cildini ve meme başını koruyan bir yöntem olması nedeniyle çok avantajlı. Tek küçük bir kesiden meme dokusu çıkarıldı, aynı küçük kesiden lenf bezi örneklemesi ve meme onarımı yapıldı. Yani meme dokusu çıkarıldıktan sonra aynı küçük kesiden silikon implant uygulandı.”