Gündem Memleket 2. tur için ‘nötr’ kaldı

Memleket 2. tur için ‘nötr’ kaldı

27.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi’nin MYK’sı önceki gün İnce başkanlığında basına kapalı toplandı.

Memleket 2. tur için ‘nötr’ kaldı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İkinci tura ilişkin tutumun ne olacağının değerlendirildiği toplantıda bazı MYK üyeleri, İnce’ye “Bir açıklama yapacak mısınız?” diye sordu. Edinilen bilgiye göre İnce bu soruya şu yanıtı verdi: “Arkadaşlar, bize kim ‘çekil’ diyordu? Millet İttifakı. Biz çekildik mi? Çekildik. Daha bizden neyin açıklamasını bekliyor bunlar. Herkese ‘serbest’ dedik. Yeniden bir açıklama yapmayı gerektirecek bir durum yok.” 

Haberin Devamı

‘Seçmen serbest’ 

CHP’li bazı belediye başkanlarının kendisini bu konuyla ilgili ziyaret ettiği bilgisini veren İnce, “Arkadaşlar aracı olmak istiyorlar. Ben de onlara açıklama yapmayacağımı söyledim” dedi. İnce ardından, MYK üyelerine görüşmelerini sordu. Bir kaç üye “Madem Erdoğan’ın gitmesini istiyoruz, bir açıklama yapsak daha uygun olmaz mı?” değerlendirmesinde bulunsa da, ağırlıklı olarak “ikinci tura ilişkin açıklama yapılmaması” görüşü dile getirildi ve bu yönde de karar alındı. Bir MYK üyesi, Milliyet’e, “Genel Başkanımız açıklamıştı çekildiğinde, ‘ben serbest bırakıyorum’ diye. Serbestlik devam ediyor. Biz seçmeni, partilileri serbest bıraktık. Onlar özgür iradeleriyle o gün kararını kendileri verecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Yaylarımızı kırdık’

İnce de dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Biliriz ki; fitne zamanı oturan, ayakta durandan; ayakta duran, yürüyenden; yürüyen koşandan hayırlıdır. Yaylarımızı kırdık, kirişlerimizi parçaladık, kılıçlarımızı taşa vurduk. Ölen olduk, öldüren olmadık. Halkımıza yalan söylemedik, hileye başvurmadık. Terör örgütlerinin hain planlarına karşı dik durduk, boyun eğmedik. Herkesi üçüncü yola; akla, adalete ve ahlaka çağırdık, fettan sesimizi kıstı, duyulmadık. Vazgeçtik mi? Asla! Pazartesi üzerimizi çırpıp yeniden başlıyor, içimizde Cumhuriyetin neşesi ile yollara düşüyoruz” ifadelerini kullandı.