Gündem İstanbul'u yine sel vurdu! Duvar araçların üzerine çöktü, hafta sonu için yeni uyarı

İstanbul'u yine sel vurdu! Duvar araçların üzerine çöktü, hafta sonu için yeni uyarı

29.09.2023 - 10:28 | Son Güncellenme:

Pendik'te kuvvetli yağışla istinat duvarı araçların üzerine çöktü. İşçi servisinde sıkışan 5 kişi ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Öte yandan Meteoroloji İstanbul’da sele karşı birçok ilçeyi uyardı. Hafta sonu için İstanbul dahil tüm yurt için yeni uyarı geldi. İşte hava durumu raporu…

Olay saat 08.30 sıralarında Kurtköy Mahallesi Üstün Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde yağan şiddetli yağmur nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, cadde üzerindeki araçlar bir süre beklemek zorunda kaldı. O sırada Kurtköy Spor Salonunun istinat duvarı Serpil Karabağ'ın kullandığı 34 GDB 949 plakalı otomobille Mürsel Ergün'ün kullandığı 34 LPN 459 plakalı içinde işçilerin bulunduğu servis minibüsünün üzerine devrildi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayda otomobil sürücüsü Serpil Karabağ ile servis minibüsü şoförü Mürsel Ergün kendi imkanlarıyla çıkarken, minibüste bulunan Feyyaz Kayır, Muhammet Erdoğan, Zeki Muslu, Hacer Karaduman ve Özal Yavuz minibüs içinde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Feyyaz Kayır, Muhammet Erdoğan, Zeki Muslu ve Hacer Karaduman kısa sürede minibüsten yaralı olarak kurtarılırken Özal Yavuz, araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, minibüs içinde sıkışan kişiyi yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda kurtardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan 5 yaralı ambulansla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatırken çevrede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de çöken duvarın bulunduğu yerde inceleme yaptı. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Haberin Devamı
1/20

2/20

3/20

4/20

5/20

6/20

7/20

8/20

9/20

10/20

11/20

12/20

13/20

14/20

15/20

16/20

17/20

18/20

19/20

20/20

"O AN KORKU VE PANİK YAŞADIK"

Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan minibüs şoförü Mürsel Ergün, "Çok yağmur yağıyordu. Rögarlar tıkanınca yolda göllenme oldu. Akan trafikte durdu. Çok yağmur yağıyordu, hiçbir taraf görünmüyordu. Aniden istinat duvarı araçların üzerine çöktü. Biz ve arkadaki otomobil duruyordu. Minibüste benimle beraber 6 kişi vardı. Bir kişi araçta sıkıştı. Diğerleri de benimle beraber kendi imkanlarımızla çıktık. Kendi imkanlarıyla çıkanların durumları iyi. Sıkışan arkadaşı da hastaneye götürdüler. Otomobildeki sürücü hanımefendi o da kendi imkanlarıyla çıktı. O an korku ve panik yaşadık. Gece vardiyasından çıkan işçileri evlere götürüyordum" dedi.

PENDİK'TE ALT GEÇİTTE MAHSUR KALDI

Pendik Kaynarca’daki alt geçitte bir otomobil sürücüsü mahsur kaldı. Sürücü otomobilden merdiven korkuluklarına atlayarak kurtuldu. Pendik Alt Kaynarca tüneli ise şiddetli yağışın etkisiyle kapandı. Pendik'teki Kemiklidere'nin taşması sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı kargo terminaline giden yol sel suları altında kaldı. Sürücüler araçlarında mahsur kaldı. 

İstanbulu yine sel vurdu Duvar araçların üzerine çöktü, hafta sonu için yeni uyarı

PENDİK'TE METRO DURAĞINI SU BASTI

Şiddetli yağışın etkili olduğu Pendik'te ise Fevzi Çakmak -Hastene Metro durağını su bastı. Uzun süre Metro durağına giremeyen vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin tahliye çalışması sonrası metro durağı yeniden kullanıma açıldı.

Haberin Devamı

İstanbulu yine sel vurdu Duvar araçların üzerine çöktü, hafta sonu için yeni uyarı

 SICAKLIK DÜŞÜYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA BU İLÇELERE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün öğlen saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde Düzce, Bolu, Kastamonu civarında kuvvetli gök gürültülü yağış var. Sabah saatlerinde İstanbul Anadolu yakası Kartal, Pendik, Tuzla civarında kuvvetli yağış var. İstanbul’da yağışın etkisi öğleden sonra azalacak sıcaklık 24 derece.

Cumartesi günü Batı Karadeniz iç kesimlerinde kuvvetli yağmur devam edecek. Pazar Ankara, Yozgat, Konya, Kayseri, Elâzığ, Marmara ve Batı Karadeniz kıyısı yağış kuvvetli olabilir. Sıcaklıklar düştü sonbahar havası var”

Prof. Dr. Şen, “Pazartesi Doğu Karadeniz’e dikkat. Ordu’dan Artvin’e kadar olan kesimde sel ve taşkın riski yüksek. Özellikle Rize ve Artvin de yüksek risk var. Umarım durum değişir” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

6 KENTTE BUGUN İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 (Yağışların, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

İstanbulu yine sel vurdu Duvar araçların üzerine çöktü, hafta sonu için yeni uyarı