Gündem Meteoroloji'den zirai don uyarısı! Hava durumu hafta sonu nasıl olacak?

Meteoroloji'den zirai don uyarısı! Hava durumu hafta sonu nasıl olacak?

19.04.2019 - 11:19 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında Marmara Bölgesi'nde bugün parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı duyuruldu. Batı ve Karadeniz bölgesi için Zirai don uyarısında bulunan Meteoroloji, hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan dört ilde ise kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Peki hava durumu hafta sonu nasıl olacak?

Meteorolojiden zirai don uyarısı Hava durumu hafta sonu nasıl olacak

Hava durumuna iişkin Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında bugün Marmara'da parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklendiği duyuruldu. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan dört il için kar uyarısı yapılırken Batı ve Doğu Karadeniz için zirai don uyarısında bulunuldu. Nisan ayı içerisinde geride kalan 18 günün ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerini altında seyretmesi hem vatandaşları hem de çiftçileri tedirgin ediyor. Hava durumuna ilişkin yayınlanan raporda yarında yağışların devam edeceği Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının normalleşmeye başlayacağı duyuruldu. Hafta başından itibaren ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteorolojiden zirai don uyarısı Hava durumu hafta sonu nasıl olacak

Marmara'da hava durumu

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nin genelinde aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklığında önemli değişiklik yaşanmazken sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak öngörülüyor. Bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'da 4 ilde kar bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilde kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu olacak.

Haberin Devamı

Meteorolojiden zirai don uyarısı Hava durumu hafta sonu nasıl olacak

Yağışların Erzincan ve Iğdır'da yağmur ve karla karışık yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgar, güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Erzincan'da 4, Ardahan'da 1, Erzurum ve Kars'ta sıfır, Ağrı'da da sıfırın altında 1 derece ölçüldü. Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı ise Iğdır'da 16, Erzincan'da 10, Ağrı'da 7, Kars ile Ardahan'da 6 ve Erzurum'da 5 derece olacak.

Meteorolojiden zirai don uyarısı Hava durumu hafta sonu nasıl olacak

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları da Sarıkamış'ta 66, Konaklı'da 105, Palandöken'de 135 ve Ergan'da 180 santimetre ölçüldü. Bölgede kar erimeleriyle oluşabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli davranması istendi.

Meteorolojiden zirai don uyarısı Hava durumu hafta sonu nasıl olacak

Batı Karadeniz için zirai don uyarısı

Batı Karadeniz için zirai don uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 20 Nisan Cumartesi gününden 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetlerin olduğu Batı Karadeniz'in (Kastamonu ve Sinop) iç kesimlerinde sabah saatlerinde hafif ve orta, bölgenin diğer kısımlarının yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riskinin bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada detaylı bilgi almak isteyenlerin en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurabileceği kaydedildi.