Gündem ‘Metil alkol’e 6 kurban daha

‘Metil alkol’e 6 kurban daha

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amasya, Antalya, Gaziantep, Sivas, Aksaray ve Erzincan'da 6 kişi daha metil alkolden zehirlenerek can verdi. Sahte alkolden ölenlerin sayısı 4 günde 30'a çıkarken, 81 ilde 122 şüpheli gözaltına alındı.

‘Metil alkol’e 6 kurban daha

Gaziantep'in Nizip ilçesinde son dört günde sahte içki tükettikten sonra fenalaşan 10 kişi hastaneye başvurdu. Metil alkol zehirlenmesi teşhisi konulan bu kişilerden Erol Cengiz, Özgür Türkmen ve Mustafa Pak önceki gün yaşamlarını yitirdi. Tedavisi sürenler arasında bulunan Yunus Yurtseven de dün gece saatlerinde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yurtseven'in hayatını kaybetmesiyle kentte, sahte içkiden ölenlerin sayısı dörde yükseldi. Tedavi gören altı kişinin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde de, ev yapımı alkolden zehirlenip hastanede entübe edilen A.Ç., dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. İlçede son bir ayda sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi.

O da kurtarılamadı

Erzincan'da ise önceki gün metil alkol zehirlenen Halil Başer’in hayatını kaybetmesinin ardından aynı hastanede tedavi gören Aydın Gürkan da dün,
yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Üç kişinin tedavisinin sürdüğü kentte alkol temin ettikleri öne sürülen iki kişi gözaltına alındı.

Amasya'da, dört gün önce içtiği alkolden zehirlenen iki çocuk annesi S.Ç. (41), hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağırlaşan S.Ç., dün yaşamanı yitirdi.

Sivas’ta ise sahte alkolden zehirlendiği şüphesiyle hastanede tedavisi süren Cevdet Aydın (63) dün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aksaray’da da iki çocuk babası terzi Erkan Partal (56) evde eşi tarafından ölü bulundu. Evde plastik şişe içinde alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde bulunurken, Partal’ın sahte içki zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği üzerinde duruluyor. Böylece sahte içki kurbanlarının sayısı dört günde 30’a çıktı.

Öte yandan Zonguldak’ta önceki gün sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan B.B., A.B., A.K. ve M.Ç., durumları ağırlaşınca yoğun bakıma alındı.

2 günde 122 zehir taciri gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 81 ilde başlatılan “Zehir” operasyonu kapsamında, iki günde 109 kişi gözaltına alındı.

9 bin 467 litre sahte içki

Adana’da dün 10 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda; 9 bin 467 litre sahte içki, 136 içki kiti ve 26 litre etil alkol ele geçirilirken, beş şüpheli de gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerden biri sirke yaptığını öne sürdü.

Mersin’de polisin son iki ayda düzenlediği operasyonlarda 5 ton 379 litre kaçak ve sahte etil alkol ele geçirildi, beş şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Firari iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Malatya’da dört ayrı adrese düzenlenen operasyonda 4 bin 173 litre sahte alkol ele geçirilirken, gözaltına alınan dört şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Tekirdağ’ın Çorlu ve Süleymanpaşa ilçesinde üç ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 1270 litre sahte içki ele geçirildi, üç şüpheli gözaltına alındı.

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bir iş yerine yapılan baskında 13 şişe sahte alkol ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

Yılbaşı akşamı satacaktı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki sahte içki ürettiği belirlenen bir kişi, yakalandı. Evde yapılan aramada 100 şişe sahte içki, 60 litre etil alkol ve alkol yapımında kullanılan aparatlar ele geçirildi. Şüphelinin, sahte içkileri yılbaşı akşamı satmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kırıkkale’de,U.K.’nin (47) evinde ve iş yerinde yapılan aramada 170 litre etil alkol, 30 litreye yakın sahte içki ve 138 alkol yapım kiti ele geçirdi.

Konya’da gerçekleştirilen baskınlarda 490 şişe sahte içki ele geçirildi, dokuz kişi gözaltına alındı.

Muğla’nın Bodrum, Marmaris, Milas ile Fethiye ilçelerindeki otel, restoran ve eğlence mekanlarına düzenlenen operasyonlarda, toplam 150 şişe sahte içki, bidon içinde 30 litre sahte içki, 30 litre etil alkol, içki yapımında kullanılan 50 kit, 1 ruhsatsız tabanca, 6 mermi ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Beş şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bursa’da bir depoya yapılan baskında, 803 şişe ve 400 litre sahte içki ele geçirildi, gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı.

‘Kalıcı hasarlar bırakıyor’

Tekirdağ’daki Çorlu Devlet Hastanesi’nin Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, yılbaşı nedeniyle alınan içkilere dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Sahte içkinin vücutta kalıcı hasarlar bıraktığını kaydeden Doğan, “Sahte alkol kullanımı görme bozukluğu, kalıcı görme fonksiyonlarında kayıp, böbrek fonksiyonlarında bozulma, karaciğer fonksiyonlarında bozulma, bilinçsel fonksiyonlarda bozulma ve şuur kaybına sebebiyet verebilmektedir. Vatandaşlarımızın kullandığı alkolün menşesini sorgulamalarını öneriyoruz. Şüpheleri varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz. Erken müdahale hayat kurtarıcı olmaktadır” dedi.