Gündem ‘Metin amca’ onu ÖLÜME ÇAĞIRDI’

‘Metin amca’ onu ÖLÜME ÇAĞIRDI’

15.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak Devrek’te 14 yaşındaki Kader Demiroğlu, teneffüste telefonla konuştuktan sonra “Metin amca beni çağırıyor” diyerek okul dışına çıktı. Çıktığı anda da öldürüldü. Zanlı olarak yakalanan 51 yaşındaki Metin Abacı emniyette ‘susma hakkı’nı kullandı

‘Metin amca’ onu ÖLÜME ÇAĞIRDI’

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde dün bir ilköğretim okulu önünde korkunç bir cinayet işlendi. Olay, saat 10.55 sıralarında, ilçe merkezindeki Fatih İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu (14), iddiaya göre, cep telefonuna mesaj atan kişinin isteği üzerine teneffüs zili çalınca okulun dışına çıktı. O sırada biri , Demiroğlu’na av tüfeğiyle ateş ederek kaçtı. Çevredekiler tarafından Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kader Demiroğlu, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Polis ilçe merkezinde yakaladı

Öğlen saatlerinde, Kader Demiroğlu’nu av tüfeğiyle öldürüp kaçtığı iddia edilen 51 yaşındaki Metin Abacı, ilçe merkezinde polis tarafından yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Metin Abacı, poliste ‘susma hakkı’nı kullanarak ifade vermedi. Olaydan sonra şoka giren arkadaşları, Kader Demiroğlu’nun tenefüste telefonla konuştuktan sonra, “Metin amca beni çağırıyor” diyerek bir kız arkadaşıyla dışarıya çıktığını, sonra da silah sesi duyduklarını söyledi.

İnşaatlarda işçi olarak çalışan ve evli olan Metin Abacı’nın, bir süredir Kader Demiroğlu ile görüştüğü ve aralarında arkadaşlık olduğu da iddia edildi olaydan sonra...

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, cinayetin nedeninin ve kim tarafından işlendiğinin bilinmediğini, soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Polis hem Kader Demircioğlu’nun hem de Abacı’nın telefonunu incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Kader Demiroğlu’nun, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta, “Bak şimdi sevgili olacağız, sen de bana aşık olacaksın tamam mı” ve “Hani ne yaparlarsa yapsınlar hep çok sevdiğin insanlar var ya, onların seni en çok üzenler olması ne garip” yazması dikkat çekti. Demiroğlu’nun ayrıca, “Geride kalan tek şey yüreğim. Sahip bile çıkamıyorum artık ona. Baksana almış başını gitmiş sana” ve “Ben hiç umudumu kesmedim hayattan. Bugün böyle dertli olsam bile, yarın ne haldeyim... Bilirim hepsi Allah’tan” ifadelerini paylaştığı görüldü.