Gündem 'Meydan olursa hazırız'

'Meydan olursa hazırız'

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na son kurultayda rakip çıkan Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, yapılacak kurultayda Genel Başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı sorusuna, “Biz üç yıl boyunca ne yaptık? Tekrar koşabilme umuduyla kendimizi hep antremanlı tuttuk. Bu sefer meydan olursa hazırız” yanıtını verdi.

Meydan olursa hazırız

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Seçim sonuçlarını ve CHP’deki gelişmeleri Milliyet’e değerlendiren Atıcı, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İSTİFAYA KENDİSİ KARAR VERECEK: Sayın Genel Başkan’ın istifa edip etmeyeceğine tabii ki kendisi karar verecek. İstifayı düşünüyorsa ricam şudur; eğer istifa ederse hemen olağanüstü kurultay toplanması zorunlu olduğu için istifa etmek yerine, aday olmayacağını ilan ederek kurultay sürecini başlatması partimiz için daha hayırlı olur. İstifa etmeyi düşünmüyorsa da derhal kurultay sürecini başlatmalıdır.

PARAYLA EV VERENE OY VERDİLER: Seçim sonucunda geldiğimiz nokta başarısızlıktır. Hiç kimse bana ‘yüzde 48’e yakın oy aldık, büyük başarı’ demesin, çok incitici oluyor. Sokaktaki vatandaş çok kızıyor. Neden yenildik? İnsanlar neden bize güvenmedi, bunları masaya yatırmak lazım. Biz insanlara deprem bölgesinde bedava ev vaddettik. Bizi dinlemediler parayla ev veren için oy kullandılar. Neden inandırıcı olamadık?

Haberin Devamı

SORUN SADECE MYK’DA DEĞİL: Kim görevini eksik yaptıysa hesap verecek. Derhal kurultay sürecenin başlaması gerekiyor. Sorun MYK’da değil sadece. Kemal Bey geldi geleli 100’den fazla MYK üyesi değiştirdi. Ahmet gitti, Mehmet geldi. Ne değişti? Hiçbir değişiklik olmadı. Sorunlarımız çok daha yapısal. Yönetim şekliniz, siyasi tavırlarımız bunları gözden geçireceğiz. Halk neden bize güvenmiyor?

ADAY OLACAK MI: Geçen kurultayda aday oldum. Ben talebimi ilettim kurultay delegelerine o zaman. Şimdi o kurultayın yahut yeni kurultayın delegeleri, partinin dinamikleri bizi bir yere davet ederse bu iş olur. Ben partimizde bu göreve hazır olan çok sayıda insan olduğunu biliyorum. Eğer bu görev bir adım bize gelirse, biz üç adım atarız, koşa koşa gideriz. Ama kıran kırana ölümüne bir mücadeleye gerek yok. Bakacağız. Biz meydandayız. Biz üç yıl boyunca ne yaptık? Tekrar koşabilme umuduyla, ihtimaliyle kendimizi hep antremanlı tuttuk. Bu sefer meydan olursa hazırız.

‘İstifa ederse İstanbul AK Parti’ye geçer’

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI: Kurultayda herkesin aday olma hakkı var. Ancak aday olabilmek için neyi feda ettiğiniz önemli. Sayın Ekrem İmamoğlu aday olmak isterse belediye başkanlığını bırakması lazım. Şimdi Genel Başkanlık için istifa etse, İstanbul AK Parti’ye geçecek. Bu yanlış bir hamle olur. Bir partili olarak, İstanbul’un genel başkanlık için AK Partili’ye devredilmesini doğru bulmam. İmamoğlu’nun böyle bir karar vereceğini, genel başkanlık için İstanbul’u AK Parti’ye teslim edeceğini düşünmüyorum. Tekrar seçime girip İstanbul’u almasını, bu sefer belediye meclisinde de çoğunluğu sağlamasını sonra da eğer bir olağan ya da olağanüstü kurultay olursa tabii ki anasının ak sütü gibi gönül rahatlığıyla aday olabileceğini söylüyorum.