Gündem MHRS Alo 182 ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri

MHRS Alo 182 ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri

12.08.2015 - 09:22 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine online olarak üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine asıl üye olunur ve MHRS hastane randevu nasıl alınır tüm soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS Alo 182 ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri

Hastane randevu işlemlerinizi çok pratik ve hızlı bir işlem haline getiren Merkezi Hekim Randevu Sistemi, dilediğiniz hastaneden hastane randevunuzu almanıza olanak sağlamaktadır. Kısaca MHRS şeklinde ifade edilen, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, sadece istediğiniz hastaneden değil, aynı zamanda istediğiniz poliklinikten, dilediğiniz gün ve saatte hastane randevu işlemlerinizi yapabilmenize olanak sağlamaktadır.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS uygulamasını kullanarak hastane randevunuzu alabilmek için, iki farklı yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden biri, online olarak web üzerinden yapılan hastane randevu işlemleri, diğeri ise, telefon ile Alo 182 numaralı hat aranarak yapılan hastane randevu işlemleridir. MHRS uygulamasını bu iki yöntemi kullanarak yapabilirsiniz.

Online olarak web üzerinden kullanılan MHRS uygulaması şu şekildedir;

İnternet aracılığı ile MHRS Portal sayfasına giriş yapmak ve hastane randevunuzu alabilmek için ilk önce, www.mhrs.gov.tradresine giriş yaparak randevu işleminizi başlatabilirsiniz.

Daha sonraki aşamada, burada açılan yeni sayfanın en sağında yer alan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Devamındaki aşamada karşınıza gelecek olan yeni sayfada ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ başlığı adı atında oluşturulmuş olan bir tablo bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu tabloda yer alan ve ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından açılan bu yeni ekranda yer alan, T.C kimlik numarası, şifre ve burada bulunan güvenlik kodu bilgilerinizi yazınız.

Devamındaki aşamada, ‘Giriş’ seçeneğine tıklayınız.

Bu şekli ile anlatılan bu aşamaları tamamlamanızın ardından;

Eğer MHRS uygulamasını ilk defa kullanıyorsanız, yine bu sayfanın sol alt tarafında yer alan ‘Yeni Üye’ seçeneğine tıklayınız ve buradan MHRS uygulamasına üye olunuz.

Daha sonra, MHRS uygulamasına üye olduktan ve devamında yukarıda anlattığımız aşamaları yaptıktan sonra;

Sayfada yer alan; il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgileri seçiminizi yapınız.

Ardındaki aşamada, ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.

Ardındaki aşamada, bu randevu arama işleminizin sonucunda, sistem size uygun hastane, doktor ve saat bilgilerinizi ekrana aktaracaktır.

Daha sonra, bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz.

Devamındaki aşamada, ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

Son olarak, bu şekilde hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamladıktan sonra, sayfada yer alan ve ‘Çıkış’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Alo 182 numaralı hat aracılığı ile kullanılan MHRS uygulaması şu şekildedir;

Online olarak değil de, telefon aracılığı ile MHRS üzerinden hastane randevunuzu alabilmek için, 182 numaralı hattı aramanız veMHRS uygulamasına giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Son olarak, devamındaise, burada karşınıza çıkan operatörün size yönlendirdiği sorular ile,hastane randevu işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.