Gündem MHRS’den hastane randevunuzu nasıl alacaksınız?

MHRS’den hastane randevunuzu nasıl alacaksınız?

27.12.2015 - 22:30 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden online olarak istediğiniz hastaneden istediğiniz saatte randevu alabilirsiniz. Böylelikle zaman kaybı yaşamadan muayene olabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS’den hastane randevunuzu nasıl alacaksınız

Sağlık hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern standartları yakalayabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından dijital hizmetlere ağırlık verildi. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetlerindeki modernizasyon çalışmaları kapsamında artık hastane randevu alımlarında yaşadığınız sorunlar sona eriyor. Dijital platform üzerinde oluşturulan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine tek bir portal üzerinden birkaç dakika içerisinde randevu alarak, sağlık hizmetlerinden daha modern koşullarda yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internete bulunulan her yerden erişim sağlanabildiği bugünlerde Sağlık Bakanlığı tarafından internet üzerinde oluşturulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS oldukça önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaş artık internete bağlanabildiği her yerden sadece kendi kentindeki değil tüm Türkiye genelindeki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine hastane randevularını Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile kolay bir şekilde alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde son birkaç yıldır vatandaşa hizmet veren oldukça geniş kapsamlı bir sağlık portalı olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır uygulanmakta olan randevulu sağlık hizmetlerinin Türkiye’deki sağlık sisteminde de aktif olarak kullanılmasını sağlıyor. Özellikle vatandaşın kamu hastanelerinde sağlık hizmetleri alabilmek için sabahın ilk ışıkları ile hastaneye gitmeleri ve zaten sağlık sorunları yaşarken hem uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesine katlanması hem de yorucu bürokrasi işlemleri ile uğraşması vatandaşın büyük mağduriyetler yaşamasına yol açıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen MHRS web hastane randevuları sistemi ile birlikte artık vatandaş hastaneye internetten aldığı randevu tarih ve saatinde giderek daha iyi koşullarda muayene olabilme imkanına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın hastanelerde sıra bekleme çilesine son veren Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte 15 günlük periyotlarda randevular alınabiliyor. Vatandaşın kent, hastane, poliklinik ve hekim seçme özgürlüğüne sahip olmasını sağlayan bu sanal hastane randevu sistemi vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ancak vatandaşların kamu hastanelerine randevu alabilmesine olanak veren bu Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden yararlanabilmeleri için öncelikli olarak sisteme üye olmaları gerekiyor.

Dijital platform üzerinde mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi web portalında ‘randevu al’ seçeneği ile sisteme giriş sayfasına ulaşılabiliyor. Burada üyeliği bulunan vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile doğrudan sisteme giriş yaparak hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Ancak üyeliği bulunmaya vatandaşların Merkezi Hastane Randevu Sistemi üyelik işlemleri için yeni üye ekranından 5 aşamalı olarak kendisinden istenen bilgileri girerek, üye olmaları gerekiyor. Böylelikle internete bağlanabildiği her yerden kolaylıkla hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan online hastane randevuları sistemi MHRS hizmetlerinden ALO 182 aracılığıyla da yararlanabilme imkanı bulunuyor.