Gündem MHRS giriş işlemleri ve hastane randevu almak çok kolay!

MHRS giriş işlemleri ve hastane randevu almak çok kolay!

17.11.2015 - 21:06 | Son Güncellenme:

MHRS giriş işlemlerini yapmak çok basit hale getirildi. MHRS girişini yaptıktan sonra hastane randevu alma işleminizi yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız haberimizi okuyunuz.

MHRS giriş işlemleri ve hastane randevu almak çok kolay

Sağlık Bakanlığı’nın dijital hizmetleri Türkiye’deki eğitim hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern bir yapıya büründürülmesini sağlıyor. Özellikle de vatandaşın internet üzerinden hastane randevu alımlarını son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni hizmete sunan Sağlık Bakanlığı, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sağlık hizmetlerinde de randevulu sisteme geçilmesini sağladı. Böylelikle günümüzde vatandaşlar sağlık hizmeti alabilmek için hastaneye gittiklerinde yoğun bir kalabalık ve sıkıcı bürokrasi işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün modern ve akıllı teknolojileri ile birlikte internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilmekte olduğu her yerden hastane randevu alımlarını yapabilmesine imkan veren Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerinin tüm polikliniklerine randevu alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Günümüzde modern ve çağdaş standartlarında sağlık hizmetinin vatandaşlara sunulabilmesine yardımcı olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların hastane ve poliklinik seçebilme şansına sahip olmasının yanı sıra artık vatandaşlar hekim seçimlerini de yapabiliyor. Özellikle de vatandaşların istedikleri hekimin müsait olan randevu saatlerine, online olarak randevu alımı yaparak son derece pratik bir şekilde istedikleri doktordan sağlık hizmeti alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan mhrs.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan MHRS hastane randevu sisteminden tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine online randevu alınabiliyor. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinden online hastane randevu alımına imkan veren Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu alabilmek için vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar, MHRS üyelik işlemlerini ise mhrs.gov.tr adresindeki ‘randevu al’ kısmından ulaşabildikleri sistem giriş sayfasında bulunan yeni üye ekranından gerçekleştirebiliyor. Bu ekranda vatandaşlardan 3 aşamalı bilgi girilmesi isteniyor. Bu kapsamda vatandaşlar kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve hatasız olarak doldurarak, sisteme birkaç dakika içerisinde üye olabiliyor.

Üyelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde hastane randevu alımları il, ilçe, hastane, poliklinik yeri, poliklinik ve hekim seçimi ile kolayca gerçekleştirilebiliyor. Seçimlerin ardından sunulan uygun randevu saatlerinden herhangi birisine kolayca hastane randevu alımını yaparak, randevu tarihinde, randevu saatinden 30 dakika kadar önce hastaneye giderek sıra beklemeden muayene olabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Tüm işlemlerin birkaç dakika içerisinde tamamlanabilmesinin yanı sıra vatandaşlara Sağlık Bakanlığı MHRS ALO 182 mobil randevu hizmeti de sunuluyor. Vatandaşlar aynı randevu seçimlerini ve alımlarını sabit ya da cep telefonlarından Alo 182’yi arayarak da yararlanabiliyor. Kimlik bilgilerinin verilmesi, alınacak sağlık hizmetine yönelik sağlık hizmet kriterlerinin belirtilmesinden sonra sunulan randevu saatlerinden herhangi birisini seçerek, telefondan da randevu alınabiliyor.