Gündem MHRS hastane randevu alma işlemini nasıl yapacaksınız?

MHRS hastane randevu alma işlemini nasıl yapacaksınız?

27.10.2015 - 21:47 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevu alma işlemini yapmak çok basit hale geldi. Bu işlemi yaparak hastanede zaman kaybetmemiş olacaksınız. Peki nasıl yapacaksınız? Detayları haberimizde.

MHRS hastane randevu alma işlemini nasıl yapacaksınız

Merkezi Hastane Randevu Sistem yani MHRS ile birlikte “ Sağlık Bakanlığı “ na bağlı olarak çalışan ve hizmet veren bir çok hastaneden randevu alabilme imkanına sahipsiniz. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının artması ile birlikte artık bir çok kurum ve kuruluş online olarak hizmet verme imakanını bizlere sunmaktadır. Bu imkanları sunan kurumlardan birisi de “ Sağlık Bakanlığı “ bünyesinde kurulan ve hizmet veren Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS’ dir. Bu sistem ile birlikte artık sizde “ Sağlık Bakanlığı “ bünyesinde yer alan bir çok hastaneden randevu alabilirsiniz. MHRS ile birlikte artık eskiden olduğu gibi hastanelere gitmeye gerek kalmadan online olarak randevu alabilirsiniz. Biz sizlere haberimizin bu bölümünde MHRS’ den nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve her türlü bilgiye ulaşmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Merkezi Hastane Randevu Sistemi

MHRS ile birlikte artık hiç zaman kaybı yaşamadan ve hızlı bir şekilde istediğiniz hastane ve poliklinikten randevu alabilirsiniz. Ayırca MHRS ile birlikte hekim seçme özğürlüğüne de ulaşmış olacaksınız. Biz sizlere bu alanda MHRS hakkında bilgi vereceğiz. MHRS ile birlikte artık istediğiniz hekimden, hastaneden ve poliklinikten randevu alabilirsiniz. Peki MHRS sisteminden nasıl yararlanılır. Biz şimdi sizlere MHRS uygulamasından nasıl yararlanılacağını anlatacağız. MHRS’ den yararlanmak için ;

İlk olarak sisteme üye olamanız gerekmektedir.

İşlem yapabilmek ve sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi de yerime getirdikten sonra açılacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinisyetiniz gibi bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olma imkanınız yoktur.

Haberin Devamı

Bundan sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken bir diğer zorunlu işlem ise cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızı ilgili alanlara girmek olacaktır.

Tüm bu adımları sırası ile yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basara sisteme kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Sisteme üye olma işlemini tamaladıktan sonra artık sizde sistemden randevu alabilirsiniz.

Randevu alabilmek için MHRS’ye giriş yapın.

Daha sonra ise yeni açılacak olan sayfada randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukda olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

Bir sonraki adımda ise MHRS’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi belirleyiniz.

Daha sonra ise yapmanız gereken hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçmek olacaktır. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzuda seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız MHRS’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu işlemi de yaptıktan sonra açılacak olan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamaları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuzu “ Randevuyu Kaydet “ butonuna basarak kaydediniz.

Yazarlar