Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

30.09.2015 - 22:52 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sitemi ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay

Sağlık Bakanlığı internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alımını sağlayan sistemi hizmete sokmuştur. MHRS olarak adlandırdığı bu sistem sayesinde vatandaşlarımız hastaneye gitmeden internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alabilmektedir. Bu sistem hizmete girdikten sonra vatandaşlar çok rahatlamıştır. Ayrıca hastanelerde ve polikliniklerde oluşan sıra ve kargaşa da önlenmiştir. MHRS hastane randevu sistemi Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler, ağız ve diş sağlığı, merkezlerinde uygulanmaktadır. Bu hastanelerden randevu almak isteyenler MHRS hastane randevu sistemini kullanabilir. MHRS hastane randevu sistemini 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden üyelik alarak randevu alabileceğiniz gibi ayrıca telefon ile ALO 182 numaralı hattı arayarak da randevu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sisteminden randevu alabilmek için öncelikle MHRS sisteminde üyeliğinizin bulunması gereklidir. MHRS sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise üyelik almak zorundasınız. Üyelik alıp ve randevu alabilmek için ilk önce MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapmalısınız. Üyelik alma işlemi için sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra üyelik alma işlemine başlayabilirsiniz. Yeni üye kayıt sayfasına sırasıyla T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum yılı bilgileri zorunlu olarak girilmelidir. İsteğe bağlı olarak da doğum yeri, baba adı ve anne adı bilgileri girilebilir. Kimlik bilgileri işleminden sonra iletişim bilgileri bölümüne geçiş yapmalısınız. İletişim bilgileri bölümüne de cep telefonu numaranızı ile mail adresinizi girmeniz gerekmektedir. Son olarak da güvenlik bilgileri bölümü bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Bu bölümde şifrenizi oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamlandıktan sonra sisteme giriş yaparak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce oluşturduğunuz şifreyi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girmelisiniz. Giriş linkini tıkladıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sırası ile belirtmelisiniz. Tercihlerinizi belirttikten sonra sistem size randevu almak istediğiniz hekimin uygun zamanlarını karşınıza getirecektir. Uygun olan zamanı seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sisteminden ayrıca telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. Cep telefonlarınızda veya ev telefonlarınızda alo 182 numaralı hattı arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. İlk olarak operatöre randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermelisiniz. Operatör doğrulama işlemini tamamladıktan sonra size hangi hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır. Randevu almak istediğiniz hastaneyi, polikliniği ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirdikten sonra operatör size uygun gün ve saatleri söyleyecektir. Size uygun olan zaman dilimini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.