Gündem MHRS hastane randevusu online olarak nasıl alınıyor?

MHRS hastane randevusu online olarak nasıl alınıyor?

17.05.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi ile hastanelerde oluşan kuyruklar azalmış durumdadır. MHRS hastane randevu ile ranevu alarak muayene olmaya giden vatandaşlar sıra beklemeden hizmet alabilirler. MHRS hastanane randevu sistemi ayrıca telefon operatörü yardımıyla da kullanılabiliyor.

MHRS hastane randevusu online olarak nasıl alınıyor

Yaşadığımız çağ ile doğru orantılı olarak teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Bu teknolojik gelişmelerin en çok kullanışlı olanları da internet üzerinden yapılan işlemler ile vatandaşların hayatına sunulmaktadır. Kamu kuruluşları, devlet kurumları, özel sektöre de hizmet veren neredeyse tüm kuruluşlar kendi bünyelerinde bir de resmi internet sistemi barındırmaktadır. Bu resmi internet sitesi sayesinde amaçlanan sistem daha hızlı hizmet vermek ve şubeler üzerinde bulunan yoğunluğu ve yığılmayı azaltmak olacaktır. İnternet erişimi üzerinden işlem yapabilmek için eskiden olduğu gibi bilgisayarımızın olmasına gerek yoktur. Artık hemen hemen herkesin cebine giren ve teknoloji harikası olan akıllı telefonlar sayesinde evde , iş yerinde, parkta istediğiniz her yerde internet bağlantısı kurabilirsiniz. Akıllı telefonlar üzerinden internet bağlantısı kurmak için telefon operatörleri internet diğer adı ile data paketleri dahilinde hizmet vermektedir. Bu sayede internet üzerinden tüm resmi işlerimizi aklımıza ilk geldiği anda gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet üzerinden bir çok resmi işleminizi şubeye gitmeden yapabilirsiniz. Ancak e Devlete giriş yapabilmek için bir e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliğinizi almak için kimlik belgeniz ile postane yani PTT ye giderek vezneye e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Oradan size verilecek olan şifre ile e Devlet internet sitesine T. C. Kimlik numaranızı yazmanız giriş yapmanız için yeterlidir. PTT servisi vermiş olduğu e Devlet şifresi için 2 TL gibi küçük bir miktar ücret talep etmektedir. Daha sonra kişisel bilgilerinizi ve bu tek kullanımlık olan şifreyi istediğiniz bir şifre ile değiştirmeniz talep edilecektir. Bu işlemlerde bittikten sonra istediğiniz resmi işlemi e Devlet üzerinden kendi şahsınıza gerçekleştirebilirsiniz. Bu e Devlet üzerinden yapılan resmi işlemlerden biride MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sorgulama) işlemi de mevcuttur. Tahmin edebildiğiniz üzere hasta iken hastanelerde sıra beklemek insanlar açısından pek de sevilen bir durum olarak karşılanmamaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevunuzu alarak hastanede hasta hasta sıra beklemenizi önlemiş olursunuz. Tabi MHRS hastane randevu sistemini kullanmak için ilk başta bir e Devlet üyeliğinizin olması ve e Devlet üzerinden MHRS hastane randevu sistemine giriş yaparak bulunduğunuz il/ilçe hastane, bölüm ve doktordan randevu alabilirsiniz. Ancak bu sistem üzerinden yararlanabilmek için en az 3-4 gün önceden MHRS hastane randevu sistemi üzerinden sıra almanızda fayda vardır. Çünkü hastanelerde yaşanan yoğunluk sebebi ile hemen sıra bulma şansınız düşük ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır. Devletimizin bize sunmuş olduğu bu sistem doğrultusunda yaşadığımız bu kolaylık artık tüm vatandaşları etkisi altına almıştır. Her zaman her yerde sadece internet bağlantısı kurduğumuz takdirde bizler MHRS hastane randevu sorgulama işlemini pratik bir şekilde vakit kaybetmeden gerçekleştirebiliriz.