Gündem Mhrs ile nasıl randevu alınır?

Mhrs ile nasıl randevu alınır?

18.04.2018 - 15:22 | Son Güncellenme:

Mhrs yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığınca oluşturulmuş bir randevu sistemidir. İnternet üzerinden veya telefon aracılığıyla birkaç dakikada randevu alma imkânı sağlayan bu sistem, hastanelerde doktor bekleyen uzun kuyrukların önüne geçmek ve insanların hastanelerde kaybettiği zamanı en aza indirgemek konularında oldukça faydalı sonuçlar vermeyi başarmıştır.

Mhrs ile nasıl randevu alınır

İnternet Üzerinden Randevu Alma

İnternet kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmış ve birçok insan günlük hayatındaki birçok işini internet üzerinden halledebilir hâle gelmiştir. Bu yüzden merkezi hekim randevu sisteminin randevu alma yöntemlerinden bir tanesi de internet olmuştur. İnternet üzerinden randevu alma sistemi oldukça basittir. Sağlık Bakanlığı’na ait www.mhrs.gov.tr adresi üzerinden öncelikle hastalar kendilerine ait bir hesap açarak sisteme giriş yapabilirler. Daha sonraki aşamada ise kolay bir şekilde tedavi görmeleri gereken alanı ve doktoru seçip, doktorlarının uygun oldukları tarih ve saate göre randevu işlemlerini tamamlayabilir. Bu işlem bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan gerçekleştirilebilmektedir.

Telefon Üzerinden Randevu Alma

İnternet üzerinden randevu almak dışında Mhrs için bir diğer yöntem de telefonla randevu almaktadır. Sabit hatlı veya mobil telefonlarınızdan 182 numarasını tuşlayıp aradığınızda karşınıza çıkacak çağrı merkezi görevlisi randevu alma işleminiz sırasında size yardımcı olacaktır. Gerekli bilgileri ve istediğiniz saat ve tarihi belirttikten sonra geri kalan işlemleri bu görevleri gerçekleştirecektir.

Randevu Geçmişi

Mhrs hizmetlerinden bir tanesi de hastaların bu sistem üzerinden aldıkları randevuların kaydedilmesidir. İnternet sitesindeki randevu geçmişi adlı sekme üzerinden geçmiş randevularınızı, saatlerini ve doktorlarını görmeniz oldukça kolay olduğu gibi yine telefonla arama yöntemiyle de geçmiş randevularınız hakkında sahip olmak istediğiniz bilgileri öğrenebilirsiniz.

Randevu Nasıl İptal Edilir?

Mhrs üzerinden alınan randevular hakkında akla sık gelen sorulardan bir tanesi de gerektiğinde randevuların nasıl iptal edileceğidir. Bu da diğer tüm uygulamalar gibi oldukça kolay bir işlemdir. Öyle ki internet sitesinden randevu geçmişi sekmesini açtığınızda ileriki tarihlere ait randevuları da görebilir ve hemen yan taraftaki “İptal Et” butonu aracılığıyla randevunuzu kolayca iptal edebilirsiniz. Aynı zamanda yine çağrı merkezini arayarak da bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür.