Gündem MHRS Online Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alabilirsiniz

MHRS Online Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alabilirsiniz

07.08.2015 - 09:55 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevunuzu internetten kolay bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alabilmek ve MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Online Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alabilirsiniz

Hastanede sıra beklemeden bakılmak için vatandaşların önceden randevu alması gerekmektedir. Vatandaşlar önceden randevu alarak hastane de beklemek zorunda kalmaz. Sağlık Bakanlığı vatandaşların kolay bir şekilde randevu alabilmesi için MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir. Vatandaşlar bu sistem sayesinde kolay bir şekilde randevu alabilmektedir. Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sistemini geliştirerek vatandaşların kolay bir şekilde randevu almasını sağlamıştır. Vatandaşlar MHRS hastane randevu sistemini iki farklı şekilde kullanabilmektedirler. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapılmalıdır. MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yaptıktan sonra 2 farklı şekilde randevu alma işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ana sayfada bulunan iller seçeneklerinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İl seçimini yaptıktan sonra o ilde bulunan hastaneler karşınıza gelecektir. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan randevu al linkine tıkladıktan sonra vatandaş giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise randevu alabilmek için ilk olarak sisteme üye olmanız gerekmektedir. Üye olabilmek için vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linki tıklanmalıdır. Yeni üye kaydı sayfasına sırasıyla T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. İletişim bilgileri olarak cep telefonu veya ev telefonu seçeneklerinden bir tanesi girilmelidir. Güvenlik sebebiyle iki kere şifrenizi girdikten sonra kaydet linkine tıklayarak üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. O ilde bulunan hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra son olarak randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekimi seçtikten sonra sistem uygun olan randevu saatlerini karşınıza getirecektir. Size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden online olarak kullanabildiğimiz gibi bir de telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabiliriz. ALO 184 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. Randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını operatöre verdikten sonra operatör bir süre onaylanması için bekletecektir. T.C. kimlik numarası onaylandıktan sonra operatöre randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre belirtmelisiniz. Bu tercihleri belirttikten sonra operatör uygun olan randevu saatlerini size belirtecektir. En uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.