Gündem MHRS randevu iptali nasıl yapılır?

MHRS randevu iptali nasıl yapılır?

06.11.2015 - 00:22 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu iptalini yapmak için yine MHRS’nin resmi sitesini kullanmak durumundasınız. MHRS girişi yapmadan iptal işlemini yapmanız mümkün değil. Detayları haberimizde.

MHRS randevu iptali nasıl yapılır

Günümüzde birçok sorgulama işlemini internet üzerinden yapabiliyoruz. Bu sayede işlemlerimizi kurumlara gitmeden daha hızlı ve basit bir şekilde yapabiliyoruz. İnternet alanında birçok kurum ve kuruluş hizmet veriyor. Bu alanda hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sağlık Bakanlığıdır. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koymuş olduğu MHRS sistemi ile artık hastanelerde saatlerce sıra beklemeden muayene olabilme imkanı sağlanıyor. Eğer ki sizde MHRS sisteminden faydalanmak istiyorsanız yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek bu sistemi kullanmaya başlayabilir ve sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MHRS hastane randevu sistemini nasıl kullanılır?

Bu işlemi yapabilmek için ilk olarak yapmanız gereken MHRS sistemine giriş yapmaktadır. MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra randevu al adlı butona tıklayınız. Butona tıkladıktan sonra eğer ki sisteme üye değilseniz üye ol butonuna tıklayınız. Bu butona tıkladığımızda sizden üyelik için kimlik bilgileriniz ve bir şifre oluşturmanız istenecektir. Kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra şifrenizi oluşturunuz. Eğer ki kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde girmezsiniz randevu alma işlemini gerçekleştiremezsiniz. Üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken geldiğiniz sayfaya geri dönmektir. Açılacak olan sayfadan TC kimlik numaranızı ve oluşturmuş olduğunuz şifreyi giriniz. Daha sonra karşınıza gelecek sayfadan hastane seçiminizi yapınız.

Haberin Devamı

Hastane seçiminizi yaptıktan sonra hangi poliklinikte muayene olmak istediğinizi seçiniz. Muayene olmak istediğiniz poliklinik polikliniklerin olduğu sayfada gözükmüyorsa o hastanede o bölüm yok demektir. Daha sonra ise Hekim seçiminizi yapınız. Hekim seçiminizi yaptıktan sonra burada size doktorun uygun olduğu tarih ve saatler gösterilecektir. Buradan size de uygun olan saat ve tarih seçiminizi yapınız. Bu işlemi yaptıktan sonra randevuyu kaydet adlı butonuna tıklayınız. Randevunuza gidemeyecek olursanız aynı sayfa üzerinden randevularım adlı seçeneği tıklayınız. Buradan randevu iptalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu iptali gerçekleştiremediğiniz takdirde gelmediğiniz randevular üçe ulaşırsa bir daha MHRS sisteminden yararlanamayacaksınız. Bu yüzden randevu iptal önemlidir.

MHRS sisteminin bir diğer uygulaması ise Alo 182 numarasını tuşlayarak alabileceğiniz randevudur. Ev ya da cep telefonunuzdan 182 numarasını tuşlayınız. Karşınıza çıkacak operatör sizden randevu alınacak kişinin TC kimlik numarasını isteyecektir. TC kimlik numarasını verdikten sonra hangi il ve hangi hastaneden randevu almak istediğinizi belirtiniz. Daha sonra hangi poliklinikten hangi doktora randevu almak istediğinizi belirtiniz. Son olarak ise hangi gün ve tarihe randevu alacağınızı belirttikten sonra randevu kaydetme işleminizi yapabilirsiniz.