Gündem MHRS randevu sorgulama nasıl yapılır?

MHRS randevu sorgulama nasıl yapılır?

03.03.2016 - 22:51 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu aldıktan sonra randevunuzun ne zaman veya saat kaçta olduğunu kontrol etmek amaçlı MHRS randevu sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS randevu sorgulama nasıl yapılır

Yaşamış olduğumuz zaman dilimi içerisinde görüp geçirdiğimiz pek çok teknolojik gelişmeler vardır. Geçirilen bu zaman dilimleri içerisinde vatandaşlar olarak bizlerin en çok kullanmış olduğu sistemlerden biri olan teknolojik alt yapılı işlemler çok çeşitli alanlara yayılmış durumdadır. Dilediğiniz her türlü alanda gerçekleştirebilecek olduğunuz bu işlemlerin sayısı ve çeşidi her geçen gün artış göstermektedir. Sizlerin de bildiği üzere artık çok eski zamandan bu zamana günümüzde hiç durmak bilmeyen bir internet sistemi ile beraber yaşamaktayız. Aklımıza takılan en ufak soruların bile cevabını hemen bulabildiğimiz bu teknolojik gelişmeleri aklınıza gelebilecek olan her türlü alanda kullanmaya başlamışızdır. Sizlerin de bildiği gibi bu işlemleri yapmak oldukça kolay ve basittir.

Haberin Devamı


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yapılan çalışmalara göre de teknolojinin halen çok ilerleyişte olduğu bilinmektedir. Vatandaşlar olarak bizler yapılan çalışmalarla hayatımızı kolaylaştırmış oluruz. En ufak bir sorunumuzda bile başvuracağımız internet sistemi de artık çok yakınımızdadır. Cep telefonlarımıza kadar taşınan bu mükemmeli nitelikte ki işlem sistemi vatandaşların oldukça kolayına gelmiştir.

Sağlık, sosyal, ekonomik gibi pek çok kamusal alanda işlemlerimizi yapabilmeye yarayan bu internet sistemi oldukça basit bir sistemle yürütülür. Sağlık Bakanlığı da ülkemizde yürütülen bu internet işlemlerine kayıtsız kalmamış sizlerin de bildiği üzere işlemlerini bu alandan vermeye başlamıştır. Aklınıza gelebilecek olan çeşitli alanlarda ki sağlık işlemleriniz dahil kamu işlemlerinizin internet üzerinden yapıldığının farkına varan devlet kurumları da hizmetlerini bu kapsamda vermeye başlamıştır. Şimdi ise yazımızda sizlerin de bildiği bir uygulama olan sağlık alanında geliştirilen bir sistemden bahsedeceğiz.

Haberin Devamı


Hepimizin zaman zaman gitmesi gereken farklı nedenlerden dolayı hastanelere başvurulur. Hasta olduğumuzda bir doktora başvurarak hangi ilaçlarımızı almamız gerektiği konusunda bilgi alarak bizler çok çeşitli alanlarda randevu alabiliriz. Hastanelerde muayene olabilmek için öncelikle doktordan bir muayene sırası almamız gerekir. Bu sıra için de bizler gerekli yerlere giderek sıra almak için de sıra bekleriz. Hastaların çok erken saatte gelip sıra almaları önemlidir. Çünkü aksi takdirde mesai saatini aşabilir ve doktorun günlük muayene bakımı yapılacak sırası dolabilir. Bunun gibi sebeplerle bizler hastanelerden sıra almayı hep çok zor bir iş olarak görmüşüzdür.

Boşuna saatlerce vakit kaybı yaşamaktansa artık gelişen internet teknolojilerini kullanarak bu işlemimizi daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı verilen sistemden yararlanarak dilediğimiz güne ve saate muayene sırası alabiliriz. MHRS kısaltması ile bilinen bu sisteme öncelikle üye olmamız gerekir. T.C. kimlik numaramız ve bazı kimlik bilgilerimiz ile bu sisteme üye olabiliriz. Sonrasında ise artık üye olduğumuz şifre, T.C. kimlik numaramız ve güvenlik kodunu girerek istediğimiz MHRS sayfasına ulaşabiliriz. Bu MHRS sistemi ile bizler muayene olacağımız doktoru, randevu saatini kolaylıkla seçebiliriz. Böylece MHRS sistemini kullanarak hastanelerde boşuna vakit kaybetmemiş oluruz.