Gündem MHRS randevu uygulaması ile vatandaşlar hastanede sıra beklemiyor!

MHRS randevu uygulaması ile vatandaşlar hastanede sıra beklemiyor!

13.10.2016 - 09:18 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi ile kamu hastanelerine randevu alımları internetten de yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaş hastane randevusunu online olarak alabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi e-Devlet sistemi ile de entegre olduğundan e-Devlet girişiyle de kullanılabiliyor.

MHRS randevu uygulaması ile vatandaşlar hastanede sıra beklemiyor

Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan sorunların önüne geçebilmek ve tüm vatandaşlara çağdaş ve modern dünya koşullarına uygun standartlarda sağlık hizmetleri sunabilmeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı’nın kamu hastanelerinde gerçekleştirdiği fiziki modernizasyon çalışmaları dışında dijital çalışmaları da bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın doğrudan vatandaşı hedef alan internet ortamındaki dijital hizmetleri arasında MHRS hastane randevu sistemi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile birlikte milyonlarca vatandaşın çok uzun yıllardır kamu hastanelerinde karşı karşıya kalabildiği ciddi sağlık hizmeti sorunlarının engellenebilmesi sağlanıyor.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2.kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne online olarak hastane randevusu alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyılının Türkiye’sinin büyüyen, gelişen ve kaliteleşen sağlık sektöründe çağdaş dünya koşullarına uygun ve vatandaşların sağlıklarını en kaliteli biçimde geri kazanabilmelerine yardımcı olacak bir sağlık hizmet yapısının oluşturulabilmesi sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde hastane randevularını alabilme gibi çok önemli bir hizmetten yararlanabilmesinin dışında da aynı zamanda çok sayıda avantajdan yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi üzerinden tüm vatandaşların kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne randevu alımları sadece birkaç dakika sürüyor ki böylelikle vatandaşların daha modern koşullarda sağlık hizmeti alabilmeleri sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kamu hastanelerinde vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte hastanede muayene sırası beklemek durumunda kalıyordu. Bunun dışında alınan muayene sırasının beklenmesi gerekliliği bulunuyordu ki bu durum Türk sağlık sisteminde çok ciddi sorunların yaşanmasına ve beraberinde zaten sağlık sorunları yaşayan vatandaşların çeşitli mağduriyetler ile karşı karşıya kalabilmelerine neden olunabiliyordu. Bu durumun önlenebilmesi amacı ile de Sağlık Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde MHRS hastane randevu sistemi hizmete açıldı.

Vatandaşların internet erişim sağlayabildiği her noktadan kullanabilmekte olduğu MHRS hastane randevu sistemi sayesinde artık kamu hastanelerinde yaşanan bu sorunların ve beraberinde yoğunluğun ortadan kaldırılarak, bu alanda modern dünya koşullarına uygun standartlarda hizmetlerin sunulabilmesi mümkün hale geliyor. İnternete erişim sağlayabildiği her yerde kullanılabilmekte olan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi yenilenen yüzü ile hizmet verirken, artık vatandaşlar e-Devlet girişi seçeneği ile e-Devlet kimlik doğrulaması ile de sistemi kullanabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamında yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte vatandaşlar ileri bir tarihe yönelik olarak Türkiye’nin her yerindeki istedikleri kamu hastanesinden ilgili polikliniğe bir randevu alabiliyor. Vatandaşlar MHRS hastane randevu sistemi üzerinden 15 günlük periyotlar çerçevesinde hastane randevusu alabiliyor.