Gündem MHRS uygulaması ve hastane randevu alma işlemleri

MHRS uygulaması ve hastane randevu alma işlemleri

10.03.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

Günümüzde tüm işlemlerimizi internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda MHRS uygulaması ile çok kolay bir şekilde randevu alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Haberimizde MHRS hastane randevu alma, kontrol etme, iptal etme ve kayıt yapma işlemleri hakkında bilgiler vereceğiz.

MHRS uygulaması ve hastane randevu alma işlemleri

MHRS ile hastane randevu alma işleminizi 2 farklı yöntemle yapabilirsiniz. İlk olarak anlatacak olduğumuz ALO 182 hattını kullanarak, bir diğeri ise internet üzerinden yapacak olduğunuz MHRS aile hekimi randevu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Teknoloji çağını yaşamakta olduğumuz şu günlerde, işlemlerimizi çoğunu internet üzerinden gerçekleştirerek zaman tasarrufu sağlamaktayız. Böyle bir durumda ise devletimiz vatandaşlarımızın memnuniyeti kapsamında sağlık alanında yenilikler yapmaktadır. Bu yeniliklerin başında ise 2011 yılında hayatımıza girmiş olan MHRS almaktadır. MHRS, açılımıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile randevu alma işlemlerimizi hastaneler giderek uzun kuyruklarda bekleme sonucunda almamıza gerek kalmamıştır. MHRS’yi kullanabilmeniz için ilk olarak sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Bu yazımızda ise sizlere MHRS kayıt işleminizi nasıl yapacağınız hakkında bilgiler vereceğiz.

MHRS RANDEVU ALMA İŞLEMLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!

MHRS KAYIT İŞLEMİ

MHRS kayıt işleminizi sizlere verecek olduğumuz bilgiler sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. MHRS kayıt işleminiz için ilk olarak yazımızın sonunda bulunan bağlantı adresine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan MHRS sistemi üzerinden ekranın sol alt köşesinde bulunan ‘Yeni Üye’ kısmına tıklayınız.

Karşınıza gelecek olan ekrandan sizden istenilen bilgilerinizi giriniz. Bu bilgiler; TC kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum yeri, doğum yılı, baba adı, anne adı, cep telefon numarası, sabit telefon numarası, e-posta adresi ve son olarak istediğiniz şifrenizi parola kısmına giriniz.

Bu işlemlerinizden sonra ‘Kaydet’ tuşuna basınız.

Gerçekleştirmiş olduğunuz bu bilgi girişlerinizden sonra MHRS kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. MHRS kayıt işleminizden sonra MHRS ile randevularınızı kolaylıkla alabilirsiniz.

Randevu Alma İşlemini Nasıl Yapabilirim?

Haberin Devamı

MHRS aile hekimi randevu alma işleminizi internet üzerinden gerçekleştirmek için öncelikle yazımızın sonunda sizler için paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız.

  • Sonrasında karşınıza çıkan MHRS portal üzerinden ilk olarak ilinizi seçmeniz gerekmektedir.
  • İl sağlık kurumlarından birini seçiniz.
  • Bu işleminizden sonra ekranın sağ tarafında çıkacak olan ‘Randevu Al’ butonuna tıklayınız.
  • Açılacak olan yeni ekran ile birlikte TC kimlik numaranızı ve parolanızı giriniz.
  • Eğer parolanızı bilmiyor iseniz veya unutmuş iseniz ekrandaki ilgili yerleri tıklayıp sizden istenilen bilgileri girmeniz gerekmektedir.
  • Son olarak da kutucuk içinde yazan rakamları ilgili yerlere yazınız.
  • ‘Giriş’ tuşuna basarak MHRS aile hekimi randevu alma sistemine girdikten sonra aile hekiminizden randevunuzu alabilirsiniz.

RANDEVU KONTROL ETME ve İPTAL İŞLEMİ

MHRS hastane randevu kontrol etme işleminizi yapabilmeniz için ilk olarak MHRS uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için MHRS hastane randevu kontrol etme işlemi kapsamında yazımızın sonunda bulunan bağlantıya tıklayınız. Açılan ekran üzerinden ilk olarak TC kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Parola girişinizden sonra, sol tarafta kutucuk içinde yazan rakamları güvenlik kodu çerçevesinde ilgili yere yazınız. Son olarak MHRS hastane randevu kontrol etme işleminiz için ‘Giriş’ tuşuna basınız. Girişinizi yaptıktan sonra;

Haberin Devamı
  • MHRS sayfasında sağ üst köşede bulunan ‘MHRS geçmişi’ butonuna tıklamanız gerekmektedir.
  • Açılacak olan sayfadan tüm randevu bilgilerinize erişebilir ve MHRS hastane randevu kontrol etme işleminizi yapabilirsiniz.

MHRS hastane randevu kontrol etme işleminizi yapabileceğiniz bir başka yol ise ALO 182 numaralı hattı aramaktır. Telefondaki asistana ilk olarak kimlik doğrulaması için TC kimlik numaranızı söylemeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra MHRS hastane randevu kontrol etme işleminizi telefondaki asistan yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Randevu iptal işlemi için ise aynı sistem üzerinden “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki “İPTAL ET” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

Yazarlar