Gündem Milletvekili aday listesini ilk açıklayan MHP oldu: Bahçeli vitrini korudu

Milletvekili aday listesini ilk açıklayan MHP oldu: Bahçeli vitrini korudu

07.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim listelerinin YSK’ya sunulmasında geleneği bozmadı ve MHP aday listesini açıklayan ilk parti oldu.

Milletvekili aday listesini ilk açıklayan MHP oldu: Bahçeli vitrini korudu

 

ÖNDER YILMAZ/ANKARA- Kurmay kadrosunu koruyan Bahçeli, Başkanlık Divanı’ndaki isimleri liste başı yaptı. Divan’daki Celal Adan, Semih Yalçın, Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu, İzzet Ulvi Yönter’den oluşan İstanbul grubunu aynen koruyan Bahçeli, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Yaşar Yıldırım’ı da Ankara’dan birinci sıraya yerleştirdi. Bahçeli her zaman olduğu gibi memleketi Osmaniye’den aday oldu. Bahçeli, daha önce Osmaniye Milletvekilliği yapmış halen Başdanışmanı olan Ruhi Ersoy’u ikinci sıraya koydu.

Haberin Devamı

5 vekil liste dışı

MHP listesinde mevcut 48 vekilden 43’ü yer aldı. Dört milletvekilinin de yerleri kaydırıldı. Listeye giremeyen 5 milletvekili; Hidayet Vahapoğlu (Bursa), Nurullah Sazak (Eskişehir), Baki Şimşek (Mersin), Esin Kara (Konya) ve Sefer Aycan(Kahramanmaraş) olarak sıralandı.

Bursa’da Vahapoğlu’nun yerine daha önce hem milletvekili hem belediye başkanı adayı olan ve il başkanlığı görevinde de bulunan Fevzi Zırhlıoğlu aday gösterildi. Eskişehir’de Nurallah Sazak’ın yerine ise MYK üyesi Bülent Maşaoğlu listede yer aldı. Gaziantep’ten ikinci sıraya ise Mustafa Bozgeyik yerleşti. Konya’da ikinci sıradaki Esin Kara’nın yerine ise TBMM’de yasama uzmanı olan ve Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkan Yardımcılığı görevini yapmış Konur Alp Koçak tercih edildi. Kahramanmaraş’ta ise Aycan’ın yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevini yapan Zühal Karakoç Dora geldi. Bahçeli, Mersin’de radikal değişikliğe gitti. Baki Şimşek’in yerine Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal’ı birinci sıraya koyan Bahçeli, genç isimlerden MYK üyesi Serdar Soydan’ı tercih etti. Daha önce liste başından giren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz bu kez 4. sıraya kaydırıldı. Listede kaydırılanlar arasında Ankara 2. Bölge, 2. sıradan seçilen Nevin Taşlıçay da bulunuyor. Gaziantep’te birinci sıradan Meclis’e giren Ali Muhittin Taşdoğan ise yerini ikinci sıradan milletvekili seçilen Sermet Atay’a bırakırken, kendisine üçüncü sıradan yer bulabildi.

Haberin Devamı

24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından TBMM’deki milletvekili yemin töreni sırasında Bahçeli’nin elini öpmesi sonrası İYİ Parti GİK listesinde yer verilmediği için MHP’ye geçen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, yine İstanbul’dan aday gösterildi. Akraz bu kez İstanbul 3. bölgeden 3. sıra adayı olan milletvekili Arzu Erdem’in yerine yerleşti. Erdem ise 4. sıraya geriledi.

Kadınlar liste başı

MHP’nin aday gösterdiği 600 ismin 76’sı kadın. Çankırı, Maraş, Aydın, Muğla, Nevşehir ve Tunceli olmak üzere 6 ilde kadınlar ilk sırada aday gösterildi. Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Pelin Yılık Çankırı’dan, Filiz Kılıç Nevşehir’den, Deniz Debboylu da Aydın’dan birinci sırada yer aldı.