Gündem ‘Milli mutabakatın ifadesi oldu’

‘Milli mutabakatın ifadesi oldu’

13.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle siyasiler mesajlar yayımladı.

‘Milli mutabakatın ifadesi oldu’

ANKARA Milliyet - Paylaşımlardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İstiklal Marşımız, millet olarak hürriyetimizi kazanmak, vatanımızı işgalden kurtarmak, kendimize yeni bir gelecek inşa etmek için bir asırdan daha uzun bir süre önce milli mutabakatımızın ifadesi olmuştur. İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Birlik ve beraberliğimizin en güçlü ifadelerinden biri olan İstiklâl Marşı, Hakk’a inanan bir milletin, tüm dünyaya örnek olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin mısralara dökülmüş hâlidir.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler: Mllî birliğimizin, beraberliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı’mız zor zamanlarda verilen mücadelenin tarihi bir vesikası olmuştur. Marşımız, sadece bir şiir değil, küllerinden yeniden doğan bir milletin bağımsızlık manifestosudur.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Değil bir asır, asırlar geçse de İstiklal Marşımızın verdiği o ruh asla kaybolmayacak, son ocak tütene kadar yaşamaya devam edecek.

Yazarlar